Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c4] Brak wszystkich swiatel stopu, pomocy

Elektryka
ODPOWIEDZ
maat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c4] Brak wszystkich swiatel stopu, pomocy

Post autor: maat » 29 lip 2009, 20:55

Bo wcisnieciu hamulca zadne swiatlo stopu sie nie swieci, pozatym po okolo 5 minutach jazdy zaczyna migac kontrolka od grzania swiec. Jezdze bardzo duzo po calym kraju i potrzebne sa mi swiatla stopu wiec prosze o pomoc i z gory dziekuje. I mam jeszcze pytanie czy za ta usterke moze odpowiadac bezpiecznik ? jesli tak to w jakim miejscu go znajde ?

maat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maat » 29 lip 2009, 21:10

zarowki sa cale, sprawdzalem, a z reszta wszystki swiatla padly razem z trzecim swiatlem na klapie, zapomnialem dodac ze mam wersje avant. Watpie w taki przypadek ze naraz padaja trzy swiatla, a te swiatlo na klapie to chyba z 6 zaroweczek jest. A moze podopwiesz gdzie znajduje sie bezpiecznik od swiatel stopu ?

[ Dodano: 2009-07-29, 21:54 ]
wyczytalem w innych postach ze to moze byc czujnik polozenia pedalu hamulca (migajaca kontrolka grzania swiec) i mam pytanie czy ktos moglby powiedziec mi gdzie ten czujnik sie znajduje i czy duzo roboty z jego wymienianiem ?

Awatar użytkownika
erick
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: erick » 29 lip 2009, 22:11

Czujnik jest chyba najbardziej prawdopodobną przyczyną twoich problemów. Jego koszt jest niewielki, a wymiana też prosta. Znajduje się pod osłoną kierownicy po prawej stronie od hamulca.
Jednak aby nie działać w ciemno lepiej podpiąć się pod komputer i odczytac błędy. Jeśli to czujnik, to napewno ci wykaże.
<quattro>

maat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maat » 30 lip 2009, 12:37

Wlasnie zrobilem nieszczesne swiatla stopu. Okazalo sie ze usterka polegala na przepalonym bezpieczniku hehe Migajaca kontrolka swiec sygnalizowala usterke swiatel stopu, wystarczylo wymienic bezpiecznik i smiga

kchaszcz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

jak dostac sie do czuinika stopu Audi A6 Avant 1999r.

Post autor: kchaszcz » 05 lut 2011, 02:10

mam podobny problem
wszystkie swiatla stopu nie dzialaja
sprawdzalem bezpiecznik nr9 i jest ok
lecz niema na nim zasilania
ptrzypuszczam ze problem w czuiniku ale nie wiem jak sie do niego dostac widze go nad pedalem ale nie wiem jak zdiac oslone pod kierownica

sloniu999
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sloniu999 » 05 lut 2011, 18:28

Musisz wyciągnąć ten plastik między kolumną kierownicy a licznikiem, tam masz dwie śruby. Następne dwie są na dole, po rogach tej dużej osłony pod kierownicą. Piątą śrubę zobaczysz jak zdejmiesz maskownice bezpieczników. Czujnik przekręcasz o 90 stopni i wyciągasz. Wczoraj wymieniałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja