[A6 C5 ]Jak zdjąć obicia drzwi i dostać się do elek.pod.szyb
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[A6 C5 ]Jak zdjąć obicia drzwi i dostać się do elek.pod.szyb
Witam
Panowie jak sie dostać do podnośnika drzwi przednich pasażera.Moje pytanie może banalne ,ale za cholerę nie wiem jak to ugryźć.Jak się demontuje boczki z drzwi ,czy są tam jakieś spinki i trzeba na siłę?Trochę się boję żeby czegoś nie schrzanić.Dostać się chcę do podnośnika szyb automatycznych bo coś mi chrupnęło i mogłem podnosić do połowy a później już nie mogłem podnieść,ani opuścić szyby.Silniczek działa,bo go słychać i coś trzeszczy,jakby linka od podnośnika się zerwała lub spadła.Może ktoś się spotkał z podobnym problemem i ma jakiś pomysł co z tym zrobić.Bardzo kolegów proszę o pomoc co z tym fantem zrobić
Pzdr.
Panowie jak sie dostać do podnośnika drzwi przednich pasażera.Moje pytanie może banalne ,ale za cholerę nie wiem jak to ugryźć.Jak się demontuje boczki z drzwi ,czy są tam jakieś spinki i trzeba na siłę?Trochę się boję żeby czegoś nie schrzanić.Dostać się chcę do podnośnika szyb automatycznych bo coś mi chrupnęło i mogłem podnosić do połowy a później już nie mogłem podnieść,ani opuścić szyby.Silniczek działa,bo go słychać i coś trzeszczy,jakby linka od podnośnika się zerwała lub spadła.Może ktoś się spotkał z podobnym problemem i ma jakiś pomysł co z tym zrobić.Bardzo kolegów proszę o pomoc co z tym fantem zrobić
Pzdr.
tak jak pisze mawrick. Obie śrubki znajdują się przy dolnej krawędzi szyby po wewnętrznej stronie drzwi, na powierzchniach przylegających do słupków. Potem wystarczy tapicerkę delikatnie unieść je do góry. jest zamocowana na chyba 4 zaczepach i odciągnąć ją od drzwi. Upewnij się że poodłączasz kostki od lusterka (jak masz elektryczne), sterowania szybami i głośnik. Niedawno wymieniałem ślizg szyby. Uwierz mi to banalnie prostemawrick pisze:masz dwie srubki na gorze odkrecasz i boczek do góry podnosisz i tyle

Ostatnio zmieniony 22 lip 2009, 19:35 przez mart73301, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć są cztery wkręty .2 trzymają tapicerkę w miejscach gdzie kończą się drzwi a zaczyna szyba :roll: z przodu i z tyłu drzwi .Tył to zawiasy :mrgreen: 1 odkręcasz przy podłokietniku drzwiowym od dołu otworek .Po zdjęciu plastykowego elementu z tym otworkiem odsłoni ci się jeszcze jeden wkręcik 8-) .Tapicerkę ciągniesz do góry i jesteś w drzwiczkach :oops:
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
na 99% procent to slizgi,najczesciej wylamuje sie mocowanie linki w tym plastiku. Ja wymienialem z przodu w drzwiach pasazera [zepsuty byl jeden ale dla pewnosci wymienilem 2 zeby potem juz nie miec problemow] osobiscie polecam slizgi z allegro [oryginal,,,sa one rozowe i maja METALOWE wzmocnienie wiec nic sie juz nie wylamie]
oto link do allegro gdzie zakupisz oryginalne slizgi Audi/VW:
http://www.allegro.pl/item692001873_sli ... _oryg.html
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
Marzena najpierw uzupełnij profil [chodzi mi o rodzaj nadwozia avant czy limuzyna???] bo nie wiem jak ci pomoc jak nie masz tego. A probowalas pilotem???Marzena pisze:Witam serdecznie.czy ktos wie co zrobic rzeby dostac sie do bagaznika ?klucz w zamku mi sie okreca a centralny nic nie robi?dziekuje
Panowie pojedźcie do serwisu VW tam są ślizgi po 15.99pln, po co przepłacać, sam wymieniałem w swoim dwa ślizgi w szybie kierowcy, faktycznie wyłamuje się prowadzenie linki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mariusz-MN pisze:na 99% procent to slizgi,najczesciej wylamuje sie mocowanie linki w tym plastiku. Ja wymienialem z przodu w drzwiach pasazera [zepsuty byl jeden ale dla pewnosci wymienilem 2 zeby potem juz nie miec problemow] osobiscie polecam slizgi z allegro [oryginal,,,sa one rozowe i maja METALOWE wzmocnienie wiec nic sie juz nie wylamie]
Y@ro