Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 Avant] demontaż kierownicy S6

Wnętrze
ODPOWIEDZ
lichtus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 Avant] demontaż kierownicy S6

Post autor: lichtus » 19 lip 2009, 19:28

Witam

Chciałbym założyć tempomat. Mam już wszystko co potrzeba ale na samym początku pojawił się problem. Problem dotyczy demontażu kierownicy. ÂŚruba którą przykręcona jest moja kierownica ma nietypowy łeb (nie imbus, torx czy spline itd). Dodatkowo znajduje się bardzo głęboko. Po kształcie próbowałem ją odkręcić zwykłym płaskim śrubokrętem. Jest jednak dość mocno przykręcona. ? Nie dałem rady. Mam nadzieję, że to tą właśnie śrubę trzeba wykręcić. Czy ktoś z was ma podobną? Załączam zdjęcia.

Kierownica:

http://img35.imageshack.us/img35/6565/kierownica1.jpg

Zbliżenie na śrubę (widać krzyżowy zarys)

http://img268.imageshack.us/img268/700/kierownica2k.jpg

Pozdrawiam
Marcin

lichtus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lichtus » 19 lip 2009, 19:57

gembas pisze:Witaj,taka sruba jak wszedzie,tez taka mam u siebie,musisz kupic specjalny klucz do tego ja tez kupowalem odkrecilem bez problemu,tylko nie pamietam jaki rozmiar byl,i nie mam go juz bo oddalem do sklepu po przykreceniu kierki :lol:

[ Dodano: 2009-07-19, 19:46 ]
Najwyzej jutro podjade tam do sklepu i strzele fotke i zarzuce,chyba ze mnie ktos uprzedzi... :-D
A no właśnie. Muszę tak zrobić. Swoją drogą tutaj a6-c5-instrukcja-montau-tempomatu-w-aud ... ht=manetki piszą o kluczu spline 12. Ale to nie ten klucz.

Dzięki

[ Dodano: 2009-07-19, 20:58 ]
gembas pisze:Witaj,taka sruba jak wszedzie,tez taka mam u siebie,musisz kupic specjalny klucz do tego ja tez kupowalem odkrecilem bez problemu,tylko nie pamietam jaki rozmiar byl,i nie mam go juz bo oddalem do sklepu po przykreceniu kierki :lol:

[ Dodano: 2009-07-19, 19:46 ]
Najwyzej jutro podjade tam do sklepu i strzele fotke i zarzuce,chyba ze mnie ktos uprzedzi... :-D
Dzięki. A czy takie klucze są ogólnie dostepne (OBI, Praktiker itp)? czy musiałbym odwiedzić jakiś specjalistyczny sklep?
Marcin

lichtus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lichtus » 21 lip 2009, 15:27

gembas pisze:Wiesz co nie odpowiem ci na temat dostepnosci w Pl bo mnie obecnie nie ma,ja kupilem ten klucz w typowym sklepie z akcesoriami do samochodow,postaram sie strzelic fotke dzis,pozdrawiam! <ok>
Spoko, juz kupilem. Dzisiaj zakladam tempomat

Pozdrawiam
Marcin

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja