Witam !
Mam następujący problem. Otóż nie działa centralny zamek w klapie bagażnika kiedy wkładam kluczy i nim kręcę mogę otworzyć centralny za pomocą tego zamka natomiast ani drgnie kiedy zamykam auto z pilota bądź ze środka. W instrukcji wyczytałem, że aby bagażnik chodził razem z centralnym musi zamek musi być ustawiony w pozycji pionowej i tak go ustawiłem, oczywiście bez efektu. Na Vag-u wywala jakiś błąd zamka ale w tylnych drzwiach od kierowcy ale działają normalnie natomiast nic nie pokazuje jeśli chodzi o klapę bagażnika
[A6 C5] Problem z centralnym w bagażniku
[A6 C5] Problem z centralnym w bagażniku
Ostatnio zmieniony 19 lip 2009, 10:29 przez fachura, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C5] Problem z centralnym w bagażniku
ja mialem podobny problem z bagaznikiem po rozebraniu okazalo sie ze jest zlamana zapadka i musialem wymienic caly zamek a co do tego co ci pokazuje komputer otworz te drzwi sciagnij oslone z przewodow i sprawdz czy ktorys sie nie przetarlfachura pisze:Witam !
Mam następujący problem. Otóż nie działa centralny zamek w klapie bagażnika kiedy wkładam kluczy i nim kręcę mogę otworzyć centralny za pomocą tego zamka natomiast ani drgnie kiedy zamykam auto z pilota bądź ze środka. W instrukcji wyczytałem, że aby bagażnik chodził razem z centralnym musi zamek musi być ustawiony w pozycji pionowej i tak go ustawiłem, oczywiście bez efektu. Na Vag-u wywala jakiś błąd zamka ale w tylnych drzwiach od kierowcy ale działają normalnie natomiast nic nie pokazuje jeśli chodzi o klapę bagażnika
Daniel 29
Nie wiem za bardzo o co chodzi z otwieraniem z pilota ja nie mam takiego przycisku w pilocie. Dzisiaj uchyliłem trochę tapicerki w bagażniku i zrobiłem fotkę. Z tego co mi się wydaję (jeśli tylko wydaję to proszę o poprawienie) to białe to "napęd" zamka, i otóż do tego napędu podłączone są dwa kabelki, na których nie pojawia się napięcie podczas zamykania/otwierania centralnego z pilota. Podsumowując krańcówki chyba działają bo mogę otwierać i zamykać centralny z bagażnika, pozostaje jeszcze kwestia uszkodzenia mechanicznego kabli ale za bardzo nie wiem gdzie tego szukać ponieważ wiązka idzie w osłonce w bliżej nieokreślone dla mnie miejsce 
[/img]