[a6 c6] przednie lampy od modelu 2009
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[a6 c6] przednie lampy od modelu 2009
pytanie: czy lampa jak ponizej na zdjeciu bedzie pasowac do mojego modelu C6? czy istnieje jakas mozliwosc jest wstawienia?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
czyli jednak sie da bez ingerencji zmiany zderzaka... Teraz zostalo mi tylko poszukac 2ga lampe na ebay i zakladac. Swoja lampe wygralem na ebay za £42 + wysylka £10.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 lip 2009, 19:50 przez Zygi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[quote="Dirty"]Kolego goly191, lampy pasują.
Dowód http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ghlight=c6 [/quote
te lampy ktore sa w linku powyzej to sa "normalne" tyle ze xsenon i daylight od c6 2004-2008 a ja mam calkiem inna lampe o innym ksztalcie! (wczesniej przegladalem ten link w telefonie i nie bylo to az tak wyrazne jak na komp. ze sa to inne lampy)
wiec jednak nie da sie przerobic?!
Dowód http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ghlight=c6 [/quote
te lampy ktore sa w linku powyzej to sa "normalne" tyle ze xsenon i daylight od c6 2004-2008 a ja mam calkiem inna lampe o innym ksztalcie! (wczesniej przegladalem ten link w telefonie i nie bylo to az tak wyrazne jak na komp. ze sa to inne lampy)
wiec jednak nie da sie przerobic?!
Czyli do zwykłej C6 z roku 2006 da się założyć takie lampy ale tylko od RS6? A od tej po lifcie (po 2009) już nie pasują do modelu przed liftem - jeśli się mylę proszę o sprostowanie bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem.Dirty pisze:Kolego goly191, lampy pasują.
Dowód http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ghlight=c6
Pozdr
Pozdrawiam
Lampy od RS6 pasują bez żadnych przeróbek do auta przed liftem. Wystarczy tylko uaktywnić je programowo. Lampy te są 10-cio diodowe i różnią się konstrukcją tych diód w SPAM do lamp poliftowych.
Lampy poliftowe pasują dokładnie kształtem jednak uaktywnienie ich wymaga zakupu bordnetz od modelu 2009. Po prostu jest to możliwe ale droższe niż w przypadku RSowych lampek. Zaletą ich jest jednak że nie przepalają się tak szybko jak w przypadku lamp RS6.
tmr ma na pewno więcej info ale sądzę, że naświetliłem problem.
Lampy poliftowe pasują dokładnie kształtem jednak uaktywnienie ich wymaga zakupu bordnetz od modelu 2009. Po prostu jest to możliwe ale droższe niż w przypadku RSowych lampek. Zaletą ich jest jednak że nie przepalają się tak szybko jak w przypadku lamp RS6.
A6 mam i ja 

Za ile "pi oko" można takie lampki od RS6 wyrwać ?gustaff pisze:Lampy od RS6 pasują bez żadnych przeróbek do auta przed liftem. Wystarczy tylko uaktywnić je programowo. Lampy te są 10-cio diodowe i różnią się konstrukcją tych diód w SPAM do lamp poliftowych.
Na alledrogo jest jedna w porażającej cenie
http://www.allegro.pl/item990998008_lam ... senon.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
firewire pisze:gustaff napisał/a:
Lampy od RS6 pasują bez żadnych przeróbek do auta przed liftem. Wystarczy tylko uaktywnić je programowo. Lampy te są 10-cio diodowe i różnią się konstrukcją tych diód w SPAM do lamp poliftowych... (...)

Zarówno lampy od RS6, jak i "poliftowe LEDy" rozmiarowo pasują do naszych autek.
Pasują też "wtyczkowo".
Jedne i drugie lampki wymagają kosmetycznych przeróbek okablowania.
Poliftowe - wymiany borda. RS-owe - w 80% wymiany borda

RS-owe są tylko w opcji "skrętnej". "Poliftowe" - takie i takie. To też narzuca pewne ograniczenia, choć de facto można założyć w autku dowolne lampy. Nawet z wyrzutniami flar :-P
Co do awaryjności... - na rynku jest mnóstwo lamp RSowych i poliftowych z upalonymi diodami. To efekt podłączania ich bez koniecznych przeróbek instalacji, albo efekt podłączania z przeróbkami "garażowymi"

4k za sprawny komplet z przetwornicami, zapłonnikami i modułami skrętu - to jak za darmo... 8-)firewire pisze:Za ile "pi oko" można takie lampki od RS6 wyrwać ?
Na alledrogo jest jedna w porażającej cenie
Obawiam się jednak że tu możemy mieć do czynienia z lampami "poserwisowymi" (na rynku jest ogrom lamp wymienionych na gwarancji... ile w końcu RS6 miało tak rozwalone tyły że przód z idealnymi lampami poszedł na części? :lol: ).
Reasumując: prawidłowo działające lampki od RS-ki (z doświatlaniem zakrętów, samopoziomowaniem i przyciemnianiem diód) - to jeden z fajniejszych gadżetów

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7: