Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[2,5 TDI Multitronic] Stuki po puszczeniu gazu

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
mike202
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[2,5 TDI Multitronic] Stuki po puszczeniu gazu

Post autor: mike202 » 09 lip 2009, 12:42

Witam

Mam problem nad którym mysle juz kilka dni.. Gdy podczas jazdy puszczę gaz słychac wyraźne stuki, tym szybszy im wyższe sa obroty. Podczas jazdy z stała prędkościa tez często słychać stuki, przy równej jeżdzie też zadko ale zdarza sie ze auto lekko szarpie. Przy przyspieszaniu wszystko jest idealnie, gdy lekko nacisne hamulec też brak oznak..
Autko ładnie odpala, ogólnie żadnych problemów, na biegach P i N silnik chodzi równo i cichutko.
Mechanik twierdzi żeby się nie przejmować i jeździć. Ja podejrzewam koło dwumasowe ale proszę o jakaś opinie ponieważ boję się wydać górę kasy na próżno..

mike202
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mike202 » 14 lip 2009, 11:08

Witam

Sprawa rozwiązana. Problem był tak prozaiczny ze nikt nie wziął go pod uwagę: brak śrub.
W prawym przednim kole miąłem tylko 2 a w lewym 3 śruby. Podziękowania dla mechanika który mnie tak wypuścił z zakład. Po znalezieniu problemu w 10 minut załatwiłem sprawę.

Uwaga!! Problem znalazłem sam a odwiedziłem 3 mechaników <smuty> !!
Ci "specjaliści" zalecali wymianę kompletnego zawieszenia prawego koła, lewego a najlepszy chciał wymieniać wszystkie elementy z przodu i prawy tył!
Przestrzegam przed wszelkimi mechanikami z ÂŚremu i okolic. Mamy tu kilku dobrych elektroników ale mechanicy są poniżej wszelkich norm. :-(

Awatar użytkownika
Haiko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Haiko » 15 lip 2009, 12:18

W okolicach ÂŚremu tez znajdziesz dobrych mechanikow ale takich co dzialaja na wlasna reke, a co do elektrykow to ja preferuje Gostyn i tamtejszych specjalistow

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja