[A6 C5] amortyzator...
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] amortyzator...
witam, jakiś czas temu zauważyłem lekkie stukanie na nierównościach z lewej strony z przodu auta i niestety obawiam się że to może być amortyzator
, mam pytanko odnośnie ewentualnej naprawy, tzn koszty? Jakiej firmy założyć? Czy trzeba wymieniać 2 przednie? Itp.. z góry dzięki z odpowiedz.

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Oczywiscie ze tylko tak,parami sie wymienia amory ale najlepiej pojedz na diagnostyke i niech zbadaja co jest nie tak byc moze ze jakis wachacz poszedly itp...
Pozdrawiam....
Ps. Koszty w zaleznosci jakie masz ,zwykle,sportowe itd,
-zwykly amor okolo 80-100zl za sztuke
Czyli za pare okolo 160-200zl
za wymiane
okolo 50-100zl w zaleznosci,gdzie ,jakie miasto itp,to tyle,jak cos to pytaj,pomoge..
Oczywiscie ze tylko tak,parami sie wymienia amory ale najlepiej pojedz na diagnostyke i niech zbadaja co jest nie tak byc moze ze jakis wachacz poszedly itp...
Pozdrawiam....

Ps. Koszty w zaleznosci jakie masz ,zwykle,sportowe itd,
-zwykly amor okolo 80-100zl za sztuke
Czyli za pare okolo 160-200zl
za wymiane
okolo 50-100zl w zaleznosci,gdzie ,jakie miasto itp,to tyle,jak cos to pytaj,pomoge..

-
- Forum Audi A6 / A7
do kolegi - censored, co mam uzupełnić i niby jak?
do kolegi - Pewniak Jakub, to i tak tanio... ufff myślałem że będzie więcej :-D , zawieszenie jest ok, bo tydzień temu wymieniałem dwa wahacze, reszta jest dobra według diagnosty, choć wspominałem mu o tych stukach ale amorek do głowy mi ani jemu nie przyszedł :-P
[ Dodano: 2009-06-19, 22:36 ]
do kolegi - Pewniak Jakub, to i tak tanio... ufff myślałem że będzie więcej :-D , zawieszenie jest ok, bo tydzień temu wymieniałem dwa wahacze, reszta jest dobra według diagnosty, choć wspominałem mu o tych stukach ale amorek do głowy mi ani jemu nie przyszedł :-P
[ Dodano: 2009-06-19, 22:36 ]
niestety mylisz się :-P , na bank nie wahacze, tydzień temu je wymieniałem, a stuki choć troszkę ucichły są jednak nadal...Qris pisze:Wahacz raczej dolny jeśli mocno wali na podośniku nie sprawdzisz szarpaki tylko ale przód tył.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Potwierdzam to,co sugeruje goly191,walnięty amortyzator wyczujesz na normalnej trasie,a co dopiero na nierównościachgoly191 pisze:nie słyszałem jeszcze o takim przypadku z amorkamimarcin290890 pisze:lekkie stukanie na nierównościach z lewej strony z przodu auta i niestety obawiam się że to może być amortyzator
na końcu bym obstawił amorki
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
Mam identycznie jak tywisnieg pisze:Witam,
ja też szukam takiego stukania z lewej strony, wymieniłem juz drążek z końcówka i wahacze i obawiam się że to może byc przekładnia.
Pierw wymienilem wahacze. Usztywnilo zawieszenie i wywalilo drazki i koncowki ( straszne luzy na kierownicy ) wiec wymienilem drazki i koncowki ( luzy zniknely ). Okazalo sie ze drazki znow bardziej usztywnily zawieszenie i zaczelo mi cos pukac od strony kierowcy z przodu. Pierw tez myslalem ze to amortyzatory nawet kupilem juz nowe ( niepotrzebnie ) bo okazalo sie ze to przekladnia kierownicza ( maglownica ). Mechanik probowal mi dokrecic troche bo mozna ale w moim przypadku wygladalo to tak ze stuki zmalaly ale kierownica na zakretach nieodbijala, wiec wrocilem do wczesniejszych ustawien. Mialem sie tym zajac w najbizszym czasie, ale mam okazje od staruszka za rozsadne pieniadze kupic jego furke wiec zostawie usuniecie tego problemu przyszlemu wlascicielowi. Jak sie orientowalem to koszt regeneracji to okolo 550zl.
-
- Forum Audi A6 / A7
kurcze ale u mnie nie ma żadnych luzów w kierownicy
, wątpię żeby to była maglownica, bo mnie nie ściąga, auto jedzie sztywnie. Jutro jadę w końcu na przegląd i dowiem się o co biega, dam znać co było przyczyną.
[ Dodano: 2009-06-24, 14:29 ]
nareszcie! :-D , byłem dziś na przeglądzie i w końcu znaleziono przyczynę tego tajemniczego stukania, pukania itp. Okazało się że to dolny tylni wahacz z przodu od strony kierowcy, wymienili i jest

[ Dodano: 2009-06-24, 14:29 ]
nareszcie! :-D , byłem dziś na przeglądzie i w końcu znaleziono przyczynę tego tajemniczego stukania, pukania itp. Okazało się że to dolny tylni wahacz z przodu od strony kierowcy, wymienili i jest

To i ja podlacze sie pod temat 
Tez mam dziwne stuki w zawieszeniu, nawet nie moge zlokalizowac, czy z lewej, czy z prawej strony. Do tego dochodzi metaliczne skrzypniecie (jedno) podczas hamowania, a raczej juz przy zdjeciu nogi z gazu. Co kiekawe, objawy pojawiaja sie dopiero po przejechaniu kilku km (7-10), przy ruszaniu z parkingu jest cisza. Sprawdzalem amorki 2 m-ce temu, maja ponad 70%. W piatek wymieniane bylo cale przednie zawieszenie (wachacze, laczniki stabilizatorow, koncowki drazkow) + zbierznosc. Co moze byc przyczyna tego stukania?

Tez mam dziwne stuki w zawieszeniu, nawet nie moge zlokalizowac, czy z lewej, czy z prawej strony. Do tego dochodzi metaliczne skrzypniecie (jedno) podczas hamowania, a raczej juz przy zdjeciu nogi z gazu. Co kiekawe, objawy pojawiaja sie dopiero po przejechaniu kilku km (7-10), przy ruszaniu z parkingu jest cisza. Sprawdzalem amorki 2 m-ce temu, maja ponad 70%. W piatek wymieniane bylo cale przednie zawieszenie (wachacze, laczniki stabilizatorow, koncowki drazkow) + zbierznosc. Co moze byc przyczyna tego stukania?