Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

A6 C8 40TDI 204KM - zawiesza się system sterowania klimatyzacją

Elektryka
ODPOWIEDZ
jskaminski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2019
Moje auto: A6 C8
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

A6 C8 40TDI 204KM - zawiesza się system sterowania klimatyzacją

Post autor: jskaminski » 07 sty 2026, 10:29

Witam, przedstawiam przypadłość, która dręczy moja auto jaki i mnie, w więc:
- w zimie 2024/2025, przy temperaturze poniżej 0 stopni i dwóch-trzech dni nieużytkowania, przy rozruchu zawiesił się system tj. panel gdzie steruje się klimatyzacją, systemem start-stop itd. (nie dotyczy panelu górnego gdzie wyświetlana jest nawigacja, radio - ten działa normalnie).
- restart systemu, poprzez przytrzymanie 15 sekund przycisku włącz/wyłącz radia nic nie pomógł, system nadal "wisiał"
- wizyta na serwisie, postawili na nowo system za 700 zł i działało ale tylko przez miesiąc
- następna wizyta w tym samym serwisie jako reklamacja usługi, diagnoza słaby akumulator (faktycznie wg pomiaru był słaby), akumulator do wymiany i pomogło do końca zimy 2024/2025. Mechanik na serwisie był na tyle uprzejmy, i powiedział jak zresetować system gdy ponownie się zawiesi by nie ponosić kosztów na serwisie. W moim przypadku reset systemu poprzez wyjęcie bezpiecznika,
- sądziłem, że problem załatwiony skoro jest nowy akumulator, aż do tej zimy - jakież było moje zdziwienie, gdy sytuacja się powtórzyła i ta aż dwukrotnie, na szczęście sposób zdradzony przez mechanika działa a więc wyjęcie bezpiecznika i "twardy" reset systemu.
Moje pytanie do forumowiczów - czy ktoś zetknął się z podobnym przypadkiem i czy znalazł rozwiązanie problemu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C8 (2018- )”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja