Kontrolka ciśnienia oleju.
- Natan71
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Natan
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Kontrolka ciśnienia oleju.
Po awarii kostki od czujnika ciśnienia oleju już mi nie wchodzi w tryb awaryjny powyżej 2.5tyś obr. ale za to pokazuje mi się kontrolka ciśnienia oleju. Problem jest taki że czujnik jest sprawny, ciśnienie prawidłowe (sprawdzane manometrem) i pokazuje się tylko w momencie wsadzenia kluczyka i przekręceniu w pozycję ready (po czasie) bez odpalania silnika. Wsadzając kluczyk, przekręcając i odczekaniu aż zgasną kontrolki i odpaleniu silnika nie ma tego błędu, tylko jak chwilę się poczeka bez uruchamiania silnika. Po odpaleniu silnika z błędem kontrolka znika i nigdy się nie pojawia. Na moją logikę ciężko sprawdzić ciśnienie skoro silnik nie pracuje, tak jak by zapamiętał błąd przed naprawą uszkodzonej kostki do czujnika. VCDS nie pokazuje żadnego błędu związanego z silnikiem (mam inne błędy np. wabasto ale nie mają znaczenia dla silnika). Pacjent A6 C6 2.7 TDI CANA, polift 2009.
- Natan71
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Natan
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Re: Kontrolka ciśnienia oleju.
Czy może to być drugi czujnik poziomu oleju bo takie dostaję podpowiedzi ale zanim zlecę wymianę wolę wiedzieć czy kasa nie pójdzie na marne.
ps. Włączyłem w MMI pokazywanie poziomu oleju i mam na szaro więc albo czyjnik nic nie pokazuje albo nie mam takiej funkcji u siebie, mam normalny bagnet do sprawdzania oleju.
ps. Włączyłem w MMI pokazywanie poziomu oleju i mam na szaro więc albo czyjnik nic nie pokazuje albo nie mam takiej funkcji u siebie, mam normalny bagnet do sprawdzania oleju.