Witam
Borykam się od jakiegoś czasu z problemem wypadania zapłonów (P0300,P0302,P0303) i ubogiej mieszanki (P2177).
Zacznę od tego że jakiś czas temu wymieniłem pokrywę zaworów na zamiennik (obastawiam że to ona możę być problemem bo gwinty od 2 śrub są wyrobione i nie dociągają odmy kręcąc się do pewnego momentu a potem w kółko

) i odmę na oryginał (poprzednio była FEBI, wydawała się problemem), wymieniłem również komplety świec i cewek, szklanke popychacza pompy HPFP i od momentu wymiany szklanki, obroty przestały falować na biegu jałowym. W pewnym momencie podczas jazdy błędy P0300, P0302, P0303 w OBDeleven zaświeciły sie na zielono i silnik zaczał jechać choć dalej był zmulony i przy obrotach 2000 RPM - 2300 RPM podszarpywał lekko. Dodam że najpierw wypadanie zapłonów najpierw pojawiło się na 2 cylindrze a jakiś czas poźniej na 3. Do tego wcześniej były błedy P119A i P1093, po wymianie czujnika niby się zapaliły na zielono, potem znów na czerwono i teraz już znów są zielone
Stąd moje pytanie czy winowajcą może być nieszczelność odmy, czy może pompa HPFP?
Bylibyście mi w stanie powiedzieć które bloki w zakładce danych na żywo odpowiadają za sprawdzenie tychże rzeczy?
Z góry dziękuję za pomoc