Czujnik polozenia walu A6 C6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 210KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
Czujnik polozenia walu A6 C6
Mam pytanie założyłem nowy czujnik polozenia walu i cały się starł tak jakby musiał być jakiś dystans. Czy orientuje się ktoś jaki? Bo możliwie że przy wymianie spadło mi coś a teraz dałem oring gumowy ale auto zle chodzi. Proszę o pomoc
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 250KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Czujnik polozenia walu A6 C6
Cześć.
W moim silniku 2.7BiT była podkładka 4 mm bo wymieniałem u siebie właśnie ten czujnik impulsów i w ostatnie chwili ta podkładka (przed złożeniem) spadła z zawieszenia, o której nie wiedziałem. Ale kształt sugerował, że ma być, bo bez niej zmieli ten czujnik.
Pozdrawiam.
W moim silniku 2.7BiT była podkładka 4 mm bo wymieniałem u siebie właśnie ten czujnik impulsów i w ostatnie chwili ta podkładka (przed złożeniem) spadła z zawieszenia, o której nie wiedziałem. Ale kształt sugerował, że ma być, bo bez niej zmieli ten czujnik.
Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- 02.JPG (14.24 KiB) Przejrzano 134 razy
-
- 01.JPG (11.11 KiB) Przejrzano 134 razy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 210KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
Re: Czujnik polozenia walu A6 C6
Dzięki bardzo znalazłem ta podkładkę. Ale nadal jest problem na gazie jak i benzynie jak chce przylozyc mocniej gaz zaczyna szarpać całym samochodem i może zgasnac nawet był problem z kątem kierownicy teraz już mechanik mpwil że nie ma tego problemu a samochod zachowuje się jakby coś blokowało przod nie wiem możecie jakoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny. Przy delikatnej jeździe bez duszenia w pedal jedzie plynnie
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Audi a6 c6 2.8fsi. Rozrzad miałem kompletny wynieniamy niedawno i to raczej od tego może od kierownicy esp by tak blokowało że aż by gasł? Proszę o pomoc
Dodano po 1 godzinie 39 minutach 12 sekundach:
Miałoby wyżej że to nie od wymiany rozrzadu. Tak samo jest na benzynie jak i gazie . Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Audi a6 c6 2.8fsi. Rozrzad miałem kompletny wynieniamy niedawno i to raczej od tego może od kierownicy esp by tak blokowało że aż by gasł? Proszę o pomoc
Dodano po 1 godzinie 39 minutach 12 sekundach:
Miałoby wyżej że to nie od wymiany rozrzadu. Tak samo jest na benzynie jak i gazie . Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny