Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi A6 Avant 2018 - lag po wcisnieciu pedalu gazu

Silniki benzynowe
xmaniekx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Maciej
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2018
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8 TFSI 190KM
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Audi A6 Avant 2018 - lag po wcisnieciu pedalu gazu

Post autor: xmaniekx » 05 wrz 2024, 15:55

Czesc Forumowicze!
Od niedawna jestem posiadaczem mojego pierwszego Audi- A6 avant, 2018, 1.8 TFSI 190 kuca (z s-troniciem) - 130 tysiecy km nalatane.
Zasadniczo nie lubie i nie chce diagnozowac auta on-line, ale mechanik ktory konkretnie zajmuje sie autami marki Audi jest na urlopie a mnie skreca z ciekawosci.
Jak w temacie - odczuwam lekki lag po wcisnieciu pedalu gazu. Najmocniej odczuwalne jest to oczywiscie przy starcie z miejsca, gdzie po wcisnieciu pedalu nie ma reakcji a potem rura do przodu (w okolicach pol sekundy, do sekundy max) Gdy jade stala predkoscia i dodam gazu, auto rowniez, jakby przez chwile sie zawahalo i dopiero podaje moc (do okolo pol sekundy?). Zarowno lekkie wcisniecie pedalu gazu jak i mocny kickdown.
Czytam rozne fora anglojezyczne no i jeden Rabin mowi tak drugi Rabin mowi siak. A ze to start stop. A ze MHEV. A ze taki urok skrzyni. A inni jeszcze mowia o zepsutych sterownikach skrzyni albo czujnikach polozenia pedalu gazu.
Zastanawiam sie , czy to taki urok tych nowoczesnych technologii, czy cos ze skrzynia/mechatronika?
Mam watpliwosci, bo poprzedni moj automat- GC 2012 z automatem mercedesowskim rwal sie do przodu od delikatnego wcisniecia pedalu gazu, bez najmniejszego opoznienia.

Zaprosze na przejazdzke Pana mechanika, ale po jego urlopie, tymczasem , czy ktos zaspokoi moja ciekawosc? Moze ktos mial podobnie

Zgordzy dziekuje za wyrozumialosc i odpowiedzi
Pozdrawiam

Maciek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl