Dzien dobry. Mam problem ze zdiagnozowaniem przyczyny tych pisków. Może ktoś z Panstwa miał taki problem i możę mi pomóc.Nie trzeba tłumaczyć,żę będę ogromnie wdzięczny. Piski,miałczenie pojawia się ok 10- 40 km/h, nie jest zwiazane z obrotami,skrecaniem ani nierównościami.Potem powyżej 50km/h problem jaby znika. Pojawia się tylko w czasie kiedy samochód je["C:\Users\Dell\Downloads\miałczenie w podwoziu.m4a"]d[/bbvideo]zie na kołach, na podnośniku nic nie słychać.Publikuje załącznik z nagraniem. Proszę o pomoc bardzo!!
Dodano po 3 minutach 50 sekundach:
Mam problem z rozszerzeniem pliku i jego dodaniem,dzwięk przypomina jadącą karetkę pogotowia- takie ijo ijo ijo:)
piszczenie w podwoziu.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2018
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: piszczenie w podwoziu.
Z duzym graniczacym 100% pewności jest to problem z wałem. Wcale nie daje to typowych objawow poza tym miałczeniem w podwoziu ,no i tylko wtedy jak samochód jest na kołach w czasie jazdy, na podnośniku cicho,luzów ,wycieków brak, guma od podpory wału ok itd. Jak to zrobię za jakis czas odezwę się czy pomogło.Coś mało tu obserwatorów dużo spraw bez odpowiedzi.
- Wurst
- Moderator
- Imię: Marcin
- Moje auto: Allroad C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: piszczenie w podwoziu.
Moze lepiej nagrac dzwiek jezeli sie da?
Guma od podpory walu, oddaje dzwiek metaliczny bardziej przy ruszeniu pojazdu. Moze czasami tez strzelic metalicznie.
Guma od podpory walu, oddaje dzwiek metaliczny bardziej przy ruszeniu pojazdu. Moze czasami tez strzelic metalicznie.
moja mydelniczka--->>> c6/a6-c6-allroad-3-0tdi-quattro-2007-t108134-15.html