Witam.
Posiadam Audi a6c6 3.0 tdi quattro tiptronic.
Tydzień temu przejeżdżając przez miasto podczas ulewy przejechałem przez większą kałuże tak na oko o wysokości do połowy koła max. Na powrocie z miasta zaczęły się dziwnie wibracje które trwają do teraz. Auto wibruje przy prędkości między 50-70 najczęściej coś jakby przejeżdżał przez pregi na jezdni przed przejściem dla pieszych. Przy puszczeniu pedału gazu problem ustępuje lecz zauważyłem że coś z obrotami jest nie tak. Jadąc równa prędkością jak się odpuści gaz to obroty falują oraz czasem szarpie przy redukowabiu biegu lub zapinaniu. Nawet jak się odpali auto i włączy D i chce ruszyć to jest minimalne szarpnięcie. Mechanicy w okolicy rozkładają ręce a większość w tym momencie na urlopach. Czy ktoś może się orientuję co tu się mogło stać? Czy kałuża to zbieg okoliczności? Z tego co się dowiedziałem to konwerter w skrzyni nie pada od tak tymbardziej że skrzynia chodziła ok. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
A6c6 3.0 tdi quattro tiptronic problem po przejechaniu przez kałuże
- Wurst
- Moderator
- Imię: Marcin
- Moje auto: Allroad C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: A6c6 3.0 tdi quattro tiptronic problem po przejechaniu przez kałuże
Wyglada mi to na zbieg okolicznosci, duze prawdopodobienstwo jest, ze moze sie konczyc konwenter. Najlepiej by bylo, odstawic auto na kilka dni.
Potem sie przejechac i zobaczyc czy sa jakies zmiany. Zwlaszcza prosty test ASB na zimnym i na cieplym. Podpinali pod komputer?
Potem sie przejechac i zobaczyc czy sa jakies zmiany. Zwlaszcza prosty test ASB na zimnym i na cieplym. Podpinali pod komputer?
moja mydelniczka--->>> c6/a6-c6-allroad-3-0tdi-quattro-2007-t108134-15.html