Witam.
Wczoraj rano wyświetlił mi się po odpaleniu samochodu komunikat "asystent świateł drogowych awaria systemu"
Dzień wcześniej normalnie zaparkowałem i zgasiłem samochód wszystko było ok. Wszystkie światła działają normalnie, mijania, ledy dziene, doświetlanie zakrętów też, nie działaja tylko automatyczne światła drogowe, mogę je normalnie włączyć manetka natomiast funkcja automatyczna nie działa, jeśli wyłączę tą funkcję w MMI to błąd znika, tak samo jak przełączę światła na pozycję z auto na światła mijania. Po przerzuceniu przełącznika świateł na auto błąd od razu wyskakuje. Czytałem na forum że moze spalona żarówka H7 od doświetlenia lecz u mnie po skręceniu kół w jedna lub drugą stronę żarówki zapalają się.
Nie mama już w tym tygodniu możliwości podpięcia kompa bo weekend majówki itd.. nie wiem czy to istotne ale dzień przed awaria zaraz przed zgaszeniem pojazdu musiałem przejechać bardzo dziurawą drogą, zrobiłem to bardzo powoli i ostrożnie i raczej nie miało to wpływu na awarie. Może miał ktoś z was taki problem i co moze być jego przyczyną?
asystent świateł drogowych awaria systemu
- ciesiu
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: asystent świateł drogowych awaria systemu
Bez podłączenia vcd-sa można się tylko domyślać. Prawdopodobnie padła kamera- sensor świetlny lub jak się czasem zdarza zaśniedziały, poluzowany pin.
Na kompa pojadę po weekendzie, zrobiłem skan takim urządzeniem na blotooth bo mam w domu i wyszło coś takiego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Slawomir
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam, mam identyczny problem 1:1 jak go rozwiązałes? Co było przyczyną?