Witam serdecznie,
Potrzebowałbym pomocy w kwestii doboru anteny do mojego autka, Problem objawia się w sposób taki, że. auto cały czas znajduje się w innym miejscu. Przykładowo będąc w centrum Poznania, pokazuje mi, że znajduje się we Wrocławiu.
Czy ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć po numerze win.
jaka będzie prawidłowa do mojego autka lub ewentualnie polecić mi kogoś z wlkp kto pomógłby mi w rozwiązaniu problemu
WAUZZZF28KN130511
błędne wskazania pozycji
Re: błędne wskazania pozycji
podbijam temat
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2020
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ponawiam temat. Fabryczna nawigacja błędnie wskazuje na mapie pozycje. Pozycja zmienia się w trakcie jazdy ale pokazuje pozycje samochodu oddaloną o kilkanaście kilometrów. Oprogramowanie czy awaria anteny ?
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
W C7 winowajcą była zwykle antena i raczej to bym obstawiał tutaj...
Ale jest jeszcze jedna możliwość - w zależności od tego gdzie się poruszasz, ostatnimi czasy na terenie naszego kraju możemy obserwować dość silne zakłócenia sygnału GPS. Ich źródłem jest najprawdopodobniej Obwód Królewiecki. Zdarzyło mi się w Warszawie obserwować bardzo silne problemy z ustaleniem pozycji (antena względnie nowa bo wymieniana rok temu). Zerknij na mapę zakłóceń - https://gpsjam.org/?lat=52.24662&lon=19.02798&z=4.0
Niemniej - raczej obstawiam antenę.
Ale jest jeszcze jedna możliwość - w zależności od tego gdzie się poruszasz, ostatnimi czasy na terenie naszego kraju możemy obserwować dość silne zakłócenia sygnału GPS. Ich źródłem jest najprawdopodobniej Obwód Królewiecki. Zdarzyło mi się w Warszawie obserwować bardzo silne problemy z ustaleniem pozycji (antena względnie nowa bo wymieniana rok temu). Zerknij na mapę zakłóceń - https://gpsjam.org/?lat=52.24662&lon=19.02798&z=4.0
Niemniej - raczej obstawiam antenę.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto