Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 2.4 c5] jak odpowietzyc pompe ABS

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
gracus85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 2.4 c5] jak odpowietzyc pompe ABS

Post autor: gracus85 » 05 cze 2009, 21:02

witam ma problem bo musiałem zanieść zacisk do mechanika i wyciekł mi cały płyn po odpowietrzeniu tradycyjnym pedał hamulca wciskam bez oporu dowiedziałem sie że wyciekł też płyn z pomy ABS i to jest przyczyną jak ją odpowietrzyć czytałem że jakoś wagiem ale jak próbuje to robić to pisze mi że funkcja jest nie obsugiwana czytałem tez że odsysarka jakaś w SERWISIE a ja do serwisu ma troche kawałek

ymario
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tonny
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: ymario » 07 cze 2009, 12:47

kolego niema żadnej filozofi zaczynasz od najdalszego koła,wlewasz dot4 lub dot5 ten drugi ma wyższą temperature wrzenia i odpowietrzasz nie potrzeba ci żadnego vaga

Awatar użytkownika
PAGOR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PAGOR » 07 cze 2009, 12:52

ymario widać że nie za bardzo masz pojęcie co piszesz, tak jak piszesz można odpowietrzać jeśli pompa ABS nie jest zapowietrzona a jeśli jest to trzeba ją najpierw odpowietrzyć a później każde koło po kolei. Nie potrzeba Vaga ale nie pisz że tylko koła, bo to nic nie da jeśli zapowietrzona jest pompa.
PAGÓR
Obrazek

ymario
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tonny
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: ymario » 07 cze 2009, 13:22

kolego zakładasz pompkę elektryczną do odpowietrzania hamulców i po sprawie .robiłem to setki razy .pozdro

minio78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: minio78 » 27 kwie 2010, 19:46

koledzy bylem u meczanika odpowietrzyl hamulce i dalej raz nacisne pedal i zaraz twardnieje.mowil ze to pewnie bedzie pompka wakum

pioootr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pioootr » 27 lut 2011, 16:59

Odgrzeję temat

Podczas wymiany zacisku tylnego koła zszedł mi cały płyn hamulcowy. Uzupełniłem, odpowietrzyłem METODÂĄ TRADYCYJNÂĄ przez pompowanie, ale hamulec nadal miękki i wpada w podłogę.

Chciałem odpowietrzyć przez podłączenie Vaga tak jak opisane TUTAJ , ale mój Vag nie łączy się z nastawami podstawowymi kanału 001 i 002 pompy ABS (bloki pomiarowe wyświetla a nastawy podstawowe nie). Mam pełną wersję VagCom 3112n

I co teraz? Nie mam hamulców i do serwisu nie dojadę.

Pomyślałem, żeby wyciągnąć czujnik ABS'u z jednego koła i próbować zahamować z prędkości powiedzmy 10-15 na godzinę. Wtedy powinna włączyć się pompa ABS i przepchnąć powietrze. Zanim zacznę coś kombinować, wolę zapytać was o zdanie.

Awatar użytkownika
siemach
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: siemach » 24 kwie 2012, 22:04

pioootr pisze:Podczas wymiany zacisku tylnego koła zszedł mi cały płyn hamulcowy. Uzupełniłem, odpowietrzyłem METODÂĄ TRADYCYJNÂĄ przez pompowanie, ale hamulec nadal miękki i wpada w podłogę.
Miałem podobnie. Po ok minucie pompowania pedal stwardnial i dalsze odpowietrzanie przebiegalo bez problemu "miekkiego pedalu".
pioootr pisze:Chciałem odpowietrzyć przez podłączenie Vaga tak jak opisane TUTAJ , ale mój Vag nie łączy się z nastawami podstawowymi kanału 001 i 002 pompy ABS (bloki pomiarowe wyświetla a nastawy podstawowe nie). Mam pełną wersję VagCom 3112n
Mam ten sam problem. Byc moze jest zwiazany z wersja Vaga. Przetestuje na nowszej wersji i dam znac.

Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja