Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Lubuskie] Naprawa 1.8T AEB

Tutaj poszukujemy zakładów, warsztatów, użytkowników, usług, itd. - tylko motoryzacyjne.
joszk1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jakub
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

[Lubuskie] Naprawa 1.8T AEB

Post autor: joszk1 » 11 lis 2023, 13:23

Witam wszystkich,

Poszukuję specjalisty z woj. Lubuskiego/Dolnośląskiego do naprawy 1.8T AEB. Problem polega na przerywaniu/dławieniu się podczas maksymalnego wciśnięcia gazu. Nawet na 5-biegu przy 3tys obr. odpuszczę gaz i szybko ponownie wcisnę w podłogę przerywa/zawiesza się i telepie budą.

Auto miało zamontowany gaz który został usunięty po za sterownikiem gazu. Instalacja elektryczna została, reszta została usunięta oraz wymieniony kolektor ssący dla pewności szczelności bez otworów po wtryskiwaczach.

Wymieniony na ORI zawór N75, DV, cewki BERU. Przepływomierz wymieniony na drugi używany ORI lecz bez zmian.
Turbo było wymieniane ze względu, że stare było pęknięte oraz urwany był zawór wegaste.

U mnie w okolicy niestety nikt nie chce się tego podjąć, pewnie za dużo zabawy w poszukiwaniu przyczyny.

Jestem gotów auto zostawić nawet do 3tyg byle problem został rozwiązany. Liczę, że ktoś kogoś zaufanego mi poleci. Dzięki i pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukiwany/Poszukiwana”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja