Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Zawieszenie problem

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Klu222
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2005
Moje auto: Allroad C6
Nadwozie: SUV
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Zawieszenie problem

Post autor: Klu222 » 04 sie 2023, 22:16

Cześć Koledzy.
Mam, taki problem. Po umyciu samochodu na myjce zorientowałem się że nie działa w moim A6 C6 ALLROAD tryb zawieszenia COMFORT. Wyjechałem na urlop, nie było problemów ,ale było sporo intensywnych opadów. W drodze powrotnej przestały działać wszystkie tryby, samochód opuścił się ale można było jechać. Czasami po postoju zostawał tryb AUTOMATIC i tak dojechałem. Robi się tak cały czas , w momencie kiedy działa AUTOMATIC i próbuję przełączyć na inny tryb np COMORT lub ALLROAD , wysypuje się, cegiełki 2 znikają i robi się szaro. Podłączyłem OBD i pokazuje się błąd 02646- Wiarygodność regulacji wysokości i informacja
PartNo: 4F0910553A
Component: J197 LUFTF
EDER H10060
COD: 0000220
Imp: 111
WSC: 11111
Extra: 17953

Pytanie, co to może być, czy gdzieś wilgoć( wczoraj przestało działać zamykanie szyby pasażera przyciskiem od strony kierowcy, wcześniej wchodziła mi wilgoć, nieszczelność trzeciego stopu, wymieniłem i już teoretycznie ok) . Mam też pytanie gdzie znajdę sterownik moduł zawieszenia w tym autku bo szukałem na forum i znalazłem trochę sprzecznych informacji a nie chce pruć na około. Chciałem sprawdzić na początek czy gdzieś z powodu wilgoci nie sa skorodowane jakieś styki. Jakby Ktoś z Kolegów podpowiedział, z góry dziękuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja