cześć, moim pierwszym radiem był TTI 770 + Sirio ML 145. wydawało mi się wówczas że mam całkiem przyjemny zestaw. Po zakupie Unidena PC 68XL zmieniłem diametralnie zdanie. Obecnie mam w zapasie TTI 770 + ML 145, a jeżdżę z PC 68XL + Sirio AS 100 MAG na trasę i Sirio Micro 30 na miasto. W tym miesiącu jednak kupuję Unidena PRO 520XL, bo 68 jest niestety ale gabarytowo za duży. Nie jestem żadnym fachowcem jeśli chodzi o CB, ale naczytałem sie już sporo na forach o CB. Polecam Ci 520 i do tego jakąś metrową antenę na magnes - najlepiej Sirio bo mają bardzo wysoką jakość wykonania i przystępne ceny. Antenki presidenta są dużo droższe, a na pewno nie lepsze (testowałem ML 145 presidenta i SIRIO). Radyjka presidenta są bardzo fajne, ale niestety trochę przesadzają z ceną, zwłaszcza że produkowane są przez Unidena. wystarczy rozkręcić radyjko Presidenta i na płycie głównej będzie napis Uniden :shock: Nie mówię że inne firmy jak Alan Midland Hustler czy nawet Intek są złe, bo jako antymisiek w zupełności wystarczy zestaw Antena + radio za 200 PLN z biedronki, ale jak chcesz być zadowolony to zainwestuj U520 + Sirio AS 100, Sirio Omega, Sirio ML 145, Sirio Snake 27.
Pozdro
PS. ML 145 wytrzymuje 200km/h - testowane