Witam pacjent to AUDI A6C7 2.0 TDI ULTRA
230 TYS najechane Manual
Problem czasami wystepuje ciezko wchodzi 1 i 2 bieg gdy auto stoi przy ruszaniu oraz podczas jazdy 3 bieg wchodzi gładko razem ze spadkiem obrotu .
Wykluczam sprzegło i dwumas wlasnie zostal wymieniony a problem dalej wraca
Poduszki tez sa ok
Po wymianie dwumasu i sprzęgła jakby troche sie polepszylo ale to jeszcze nie jest to
2.0.TDI 150 KM wchodza ciezko biegi
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: 2.0.TDI 150 KM wchodza ciezko biegi
Liwiusz89, powinieneś sprawdzić wodzik, cięgno, wybierak lewarka lub synchronizator. Spójrz np: a6-c6-uklad-napedowy-skrzynia/ciezko-wc ... 17204.html .
Ja miałem to samo z Audi A6 C6 (załącznik, 3 zdjęcia z P'ETKA, nr części 8D0711181). Problem z 1 biegiem, 3 i wstecznym czyli ruch popychacza do wałka selektora.
Dalej próbka z twoim A6 C7 (załącznik, 2 zdjęcia)
----------------------------------------------------
Ps: Ustaw proszę twój profil ---> na-kazdy-temat/poprawki-nowe-forum-phpb ... 00518.html
.
Ja miałem to samo z Audi A6 C6 (załącznik, 3 zdjęcia z P'ETKA, nr części 8D0711181). Problem z 1 biegiem, 3 i wstecznym czyli ruch popychacza do wałka selektora.
Dalej próbka z twoim A6 C7 (załącznik, 2 zdjęcia)
"Dźwignia zmiany biegów przekazuje ruch popychacza do wałka selektora w celu zmiany biegów. Jeśli dźwignia zmiany biegów na zespole mechanicznej zmiany biegów jest uszkodzona, wałek wybieraka może nie włączać prawidłowo biegów i powodować zgrzytanie wewnętrznych kół zębatych. Wymień uszkodzoną dźwignię zmiany biegów, aby przywrócić płynną zmianę biegów."
----------------------------------------------------
Ps: Ustaw proszę twój profil ---> na-kazdy-temat/poprawki-nowe-forum-phpb ... 00518.html

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.