Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1.8T Quattro AWT] zmiana Turbiny z TT 225 KM

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
geralt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1.8T Quattro AWT] zmiana Turbiny z TT 225 KM

Post autor: geralt » 26 maja 2009, 11:35

Witam wszystkich ,
bardzo zainteresowal mnie temat zwiekszenia mocy w mojej Quattro , uwazam ze 150 KM to zdecydowanie za malo na ow naped , posiadam rocznik z konca 2000 silnik AWT , Turbo wyglada inaczej niz w mojej poprzedniej A6 z silnikiem AEB , chcialbym wiedziec co dokladnie musze poszukac do przerobienia swoich 150 KM , znalazlem Turbo KO4 link :

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-AUDI-TT-S3-A3 ... 1|294%3A50

oprocz Turbiny wiem ze musze zmienic wtryski , prosilbym o informacje na temat wtryskow , jaki kolor , czy musi byc konkretny rocznik auta z ktorego wymontuje wtryski , czy powinny byc to same wtryskiwacze czy cala szyna z nimi ? (model silnika)
co jeszcze oprocz tego jest mi niezbedne oprocz zmiany mapy paliwa , na co powininem zwrocic szczegolna uwage ? silnik jest w b dobrym stanie przebieg 150 tys KM z pelnym serwisem , pali na dotyk nie mam zadnych problemow z silnikiem , chodzi gladko i bez zadnych nienormalnych odglosow ... bardzo prosilbym o konkretne informacje najlepiej kogos kto zrobil taka modyfikacje ... bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc i jakiekolwiek wskazowki...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja