A6 C6 2.7 TDI SWAP silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
A6 C6 2.7 TDI SWAP silnika
Siemanko jestem tutaj nowy jak coś to nie karać na wstępnie:) okej? Mam taki problem. Bo w moim 2.7 bpp wywaliło korbę i mam na półce silnik 2.7 cgka i chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość przełożenia takiego silnika? Mam cały kompletny silnik z całym osprzętem i wiązka
z góry pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Re: A6 C6 2.7 TDI SWAP silnika
Okej. Jestem już po całym zabiegu:) w skrócie opiszę co i jak
a więc pasuje silnik z A5 do A6. (Prawie)
Tzn trzeba przełożyć sam słupek cały osprzęt trzeba było przełożyć. Z BPP wszystko każda rurkę itp
Do tego obudowę rozrządu w bpp jest trochę inna i trzeba wyszlifować bo inaczej są poprowadzone koła rozrządu i generalnie wypadało by zmienić miskę tego nie zrobiłem. I Na dole nie mogę wkręcić 3 śrub. Generalnie wszystko działa autko jeździ
jakby ktoś miał jakieś pytania to piszcie tutaj. Koszt zakupu mojej a6 wyszedł 7 tys
plus mój czas i robota

Tzn trzeba przełożyć sam słupek cały osprzęt trzeba było przełożyć. Z BPP wszystko każda rurkę itp
Do tego obudowę rozrządu w bpp jest trochę inna i trzeba wyszlifować bo inaczej są poprowadzone koła rozrządu i generalnie wypadało by zmienić miskę tego nie zrobiłem. I Na dole nie mogę wkręcić 3 śrub. Generalnie wszystko działa autko jeździ