Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C7 USA immobiliser

Elektryka
ODPOWIEDZ
petrolhead47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

A6 C7 USA immobiliser

Post autor: petrolhead47 » 23 kwie 2021, 16:25

Witam. Otóź od kilku dni mam problem z immo, a przynajmniej na to wskazuje VCDS, a mianowicie. Kodowałem sobie VIM oczywiście jak to przy diagnostyce zapłon wlączony, radio włączone, światła postojowe włączone. Operacja kodowanie VIM zakończona pomyślnie, ale podczas oglądanie filmów na postoju dostałem komunikat o niskim stanie akumulatora. Przejechałem się kawałek, aby sprawdzić czy video działa podczas jazdy wszystko ok. Filmiki działały podczas jazdy, a komunikat o słabym aku zgasł. Na drugi dzień wszystko porządku, pojechałem rano do pracy bez problemów, ale na trzeci dzień niestety już problem. Autko odpaliło pochodziło z 1-2 sekundy i zgasło, po czym otrzymałem na fisie komunikat z informacją awarii układu napędowego. Pierwsza mysł. pewnie aku całkiem szlak trafił. Do intercarsu nowy Bosch S5 95aH oraz procedura kodowania w module gateway. Procedurę zrobiłem tak jak ross-tech zaleca. Moje A6 łączy się z gateway za pomocą protokołu UDS, więc w adaptacjach zmieniłem dane odnośnie nowego akumulatora. Zmieniłem moc na 95ah, manufakturę na Varte gdyż na jakimś forum przeczytałem, ze to ta sama fabryka co BOSCH oraz w ostatniej "tabelce" wpisałem kod, który miałem na akumulatorze. Oczywiście przyjęło kodowania odnośnie nowego aku i problem z porannym odpaleniem zniknął na uwaga 3 dni. Dzisiaj chce jechać do pracy i niestety zonk. Oczywiście szybko po VCDS i skan, a tam dość sporo błędów odnośnie blokady z powodu immo. Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Czy ja coś zrobiłem kodując VIM czy może jeździłem zbyt długo na rozładowanym aku i wykrzyczało immo? Wstawiam logi poniżej.

https://1drv.ms/u/s!AucMK-7RuSFTiwi18j9 ... m?e=hFZJNS

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja