Otoz problem polega na tym ze chcialem, ze samochod strasznie slabo przyspiesza, reakcji na gwaltowne wcisniecie pedalu gazu do podlogi nie ma zadnej, dopiero gdy wejdzie na obroty tak 2500 i w gore, czuc ze to auto przyspiesza. Otoz ostatnimi czasy chcialem zrobic Chiptuning, ale po zmierzeniu samochodu, pomiar wskazal 136KM i 182Nm, a wiec utrata mocy i momentu obrotowego jest znaczna. Zdiagnozowano mi rowniez wypadanie zaplonu na drugim i czwartym cylindrze. Jezeli bedzie trzeba to powrzucam wykresy z hamowni ktore posiadam do wgladu. Od razu zaznaczam ze nie jestem jakims super znawca samochodow i nie znam sie jakos super wiec prosze o pomoc.
Moj mechanik doradzil mi zebym kupil nowy olej i jakis preparat do oleju do roszczelniania pierscieni, szukalem i jakos nie bardzo umiem znalezc czegos takiego, chyba ze cos zle zrozumialem gdy mi o tym mowil, nwm poprawcie mnie. Powiedzial mi tez ze jezeli to nie pomoze to mozna ewentualnie wymienic wtryski, ale jezeli juz to nie pomoze to trzeba szukac problemu w silniku, a to juz sa duze koszta, rozbieranie silnika itp itd. Prosilbym o rade co moglbym zrobic albo od czego zaczac zeby ten silnik odzyskal swoja moc. Jak juz napisalem wczesniej, jezeli bedzie trzeba powrzucam logi z hamowni.
Z gory witam wszystkich forumowiczow oraz dziekuje za pomoc i wyrozumialosc