censored pisze:
Hmmm w sumie nie napisałeś mi nic więcej niż poprzednio,
- nocleg - ?
- śniadanie - ?
- obiad - ?
- grill - co i ile ?
- bankiet co i ile ?
nie da się przyrównać jednej do drugiej.
To są pytania trochę uszczypliwe, dlaczego? Bo to, ta jak ja bym pytał Ciebie na wątku Urodzinowym, ile za nielimitowany dostęp do sauny, luków, wiatrówek, rowów, itp.
Piszesz też, że się powtarzam, a mimo to pytasz ponownie o rzeczy, które widnieją w pierwszym poście (!), czyli: koszt noclegu, śniadania, obiadu, kolacji... Bankiet? To również pytanie retoryczne, gdyż kto robi bankiet dla kilku aut? Ale... Tak jak pisałem w poprzednim poście, jeżeli będzie nas więcej impreza zamknięta jest możliwa, tylko wpierw jest potrzeba wiedza, ilu nas będzie? -
Nabór trwa... (do niedzieli)
Porównać jednak się jednak da (poniżej przykłady)! - Pytanie, po co my tam jedziemy? Aby się integrować, spędzić miło wspólnie czas, czy po to by od stołu nie wstawać i tkwić w ośrodku poza wyjazdem na parking i kawę
Jak sądzę większości nie zależy na takiej ilości jedzenia jak wyszczególnione przez MAXa (wyszczególnione ceny też kosmos - ale o tym później) dlatego, że i tak nie zjedzą więcej potraw niż ich żołądki przyjmą, czyli co za różnica, czy dań jest 10 czy 110, skoro i tak zjedzą tyle samo...
Co więcej, gdyby potraw było mniej, byłaby inna cena i frekwencja oraz brak konieczności przywiązania do ośrodkach o określonych porach (obiadowych). Więc, gdyby ograniczyć te posiłki, to mogłaby się zrobić cena
270,- od osoby (klubowicz
250,-) - czyli taka jak na
A4 Klub Polska czy też jak w
Hermanowie 220,-. Czy też jak napisał
corel: "z racji na cene nie pojechałem na II urodziny, teraz jest jeszcze lepiej

spytajcie
ma_pok'a jak bawił się Pomorski Klub Audi za
220,- od osoby na Zimowym Zlocie w Chmielnie?" Więcej przykładów? W kwietniu, czyli 3 tygodnie przez imprezą Audi, ze znajomymi (w 10 aut) jedziemy w okolice
Mrągowa. Koszt to 110,- za dobę od osoby z pełnym wyżywieniem! Czyli koszt całkowity za 2 osoby to
440,- za 2 nocki (czyli 3 dni), pełne wyżywienie i wliczona w to biesiada. Moja 1,5 roczna córka oczywiście gratis. Następny przykład: We wrześniu 2010 byliśmy (około 12 aut)
pod Warszawą. Cenowo za ten sam pobyt czyli 2 nocki (3 dni)
320,- za 2 osoby (dziecko gratis). Z tą różnicą, że w cenie było tylko śniadanie. Dodatkowo płaciliśmy po 70zł od osoby za przyrządzonego grilla, a więc łącznie
480,-. To są realne ceny za takie 3 dniowe (2 noclegi) zloty! - Na III Urodzinach
minimum 740,-.
III Urodziny są jakby z Warszawy (nie z Centrum PL - bo to zupełnie co innego!). Takie przykłady można mnożyć w każdej części kraju! Oczywiście standardy hoteli, ośrodków również na innym poziomie niż Arturówek!
Ja bym takie zloty na full wypasie dla tylu osób organizował za ok.
450,- od pary za cały pobyt z wyżywieniem! Tu trzeba dodać, że imprezy, w która brałem udział/organizowałem były w mniejszym gronie, czyli... Nie miałem szansy wynegocjować 10% czy 20% zniżki na wszystko, jak byłoby to możliwe, gdybym organizował dla 100 czy 150 osób!!
Teraz wydaje się, że userzy woleliby właśnie tą drugą (tańszą) opcję, zważywszy na to, że w ankiecie przygniatająca większość (zapewne Admini, Mody i SU - czyli strona w sprawie, osoby, które załatwiały - opowiedziały się za droższymi pułapami) opowiedziała się za najtańszą opcją (nomen omen i tak za drogą jak na realia). Może kiedyś uda się tak to zorganizować i będzie można się przekonać, który wariant lepszy/skuteczniejszy dla frekwencji, czyli chyba główne zamiaru Urodzin?
censored, w związku z tym, że masz do mnie pytania publiczne, na które starałem się odpowiedzieć tak szczegółowo jak tylko potrafię (wraz z przykładami z autopsji), mam jedno do Ciebie: Czy dasz mi się bryknąć swoim autem?