[A6 C5] USA vs. Europa - różnice
[A6 C5] USA vs. Europa - różnice
Orientujecie się może czy istnieją a jeśli tak to jakie są różnice między europejską wersją A6 C5 a tą produkowaną na rynek amerykański.
Nie interesują mnie różnice kosmetyczne (inne zderzaki, lampy, wyposażenie), które nawiasem mówiąc bardziej podobają mi się w wersjach USA.
Pytam raczej o rozwiązania techniczne, inaczej mówiąc, czy posiadając wersję USA można napotkać problemy przy serwisowaniu, które posiadając wersję europejską udałoby się ominąć.
Pozdrawiam.
Nie interesują mnie różnice kosmetyczne (inne zderzaki, lampy, wyposażenie), które nawiasem mówiąc bardziej podobają mi się w wersjach USA.
Pytam raczej o rozwiązania techniczne, inaczej mówiąc, czy posiadając wersję USA można napotkać problemy przy serwisowaniu, które posiadając wersję europejską udałoby się ominąć.
Pozdrawiam.
Panowie ja mam wersje USA trochę juz przy niej zrobiłem i powiem wam że nie miałem jeszcze ani jednego problemu z tego tytułu, a jak sami widzicie mam nietypowy silnik Koszt utrzymania jest taki sam ja w wersjach europejskich . Tarcze hamulcowe te same katy te same i cała reszta identyko, poza np prawym lusterkiem co mnie osobiscie bardzo cieszy i wyposazenim którego nie spotkacie w wersji na europe:) .
Pozdro
[ Dodano: 2009-06-25, 17:09 ]
P.S. to ze nap 2.8 na Amerykę był mocniejszy to moze byc drobnostka wyniakajca moze z programu ecu w koncu pare kucy to nawet chyba na wolnossaku sie da zrobić ... mylę się ?
Pozdro
[ Dodano: 2009-06-25, 17:09 ]
P.S. to ze nap 2.8 na Amerykę był mocniejszy to moze byc drobnostka wyniakajca moze z programu ecu w koncu pare kucy to nawet chyba na wolnossaku sie da zrobić ... mylę się ?
liberro czyli rozumiem wszystkie standardy kluczy mocowań etc. etc są takie same jak w EU?
Obawiałem się że nagle okaże się że konieczne są jakieś specyficzne imbusy czy tego typu problemy wystąpią.
Ehhh, a tydzień temu była taka zaj.....sta A6 ze stanów ale zawahałem się przez moment...no i to było o ten moment za długo :-?
Facet pogonił auto w przeciągu pierwszej doby... :shock:
Obawiałem się że nagle okaże się że konieczne są jakieś specyficzne imbusy czy tego typu problemy wystąpią.
Ehhh, a tydzień temu była taka zaj.....sta A6 ze stanów ale zawahałem się przez moment...no i to było o ten moment za długo :-?
Facet pogonił auto w przeciągu pierwszej doby... :shock:
No ja powiem Ci szczerze nie zauwazyłem zadnego nietypa w tym aucie
I mogę Ci naprawde polecić audi z usa . Mało ich jeździ po drodze i dlatego sie wyrózniają
Nie wiem czy szukasz sedana czy avanta ale w sedanie całkiem inaczej ten tył wyglada z kwadratową tablicą i ledami . Nocą wyglada o naprwde zajeb.... 

liberro, nie musisz mnie przekonywać.
Szukam właśnie sedana...akurat ten który przeszedł mi koło nosa był idealny.
W środku nigdy nie widziałem takiego wyposażenia w europejskich wersjach (chodzi mi głównie o materiały - rodzaj drewna i skóry).
No ale niestety jak trafił się cukierek to zniknął szybciutko
Szukam właśnie sedana...akurat ten który przeszedł mi koło nosa był idealny.
W środku nigdy nie widziałem takiego wyposażenia w europejskich wersjach (chodzi mi głównie o materiały - rodzaj drewna i skóry).
No ale niestety jak trafił się cukierek to zniknął szybciutko
-
- Forum Audi A6 / A7
ja kupiłem niedawno wersje USA A6 C5 Avant i powiem tak mam tam silnik 2,8 193 KM lusterko prawe tez jak takie male badziewne jak w Europie klapa rzeczywiście ma kwadratowa tablice ale to akurat normalne wyposażenie jest bardzo dobre gatunkowo, zadnych obrysowek ani nic takiego innego nie ma, fis oczywiście w milach i galonach i nie wiem jak to zmienić chociaż chciałbym oczywiście wszystko po angielsku ale jest jedna istotna zmiana jak się dowiedziałem gdy chce zakladac gaz. W amerykanach montują jakiś dziwny odpowietrznik baku albo cos takiego jak lapacz spalin (nie wiem jak to się fachowo nazywa) ponoc jak tego nie ma u nich to przeglądu nie przejdzie u mnie jest to montowane pod kolem zapasowym i dlatego jest trudność wsadzenia tam butli.
[A6 C5] Avant l 2.8 l USA
Różnice znalazione w mojej
Montowany silnik: AHA l 147kW l 200km
Oświetlenie:
- Prosty strumień swiatła
- Brak oświetlenia postojowego
- Obrysówki w reflektorach
Karoseria:
- Zderzak front dłuższy
- Zderzak tył dłuższy
- Lusterko prawe duże
- Rejstracja kwadrat
Częsci:
- Zbiornik węgla aktywnego w kole (standardowe wyposażenie dojazdówka audi)
Wnętrze:
- Zegary mph i km
Różnice znalazione w mojej
Montowany silnik: AHA l 147kW l 200km
Oświetlenie:
- Prosty strumień swiatła
- Brak oświetlenia postojowego
- Obrysówki w reflektorach
Karoseria:
- Zderzak front dłuższy
- Zderzak tył dłuższy
- Lusterko prawe duże
- Rejstracja kwadrat
Częsci:
- Zbiornik węgla aktywnego w kole (standardowe wyposażenie dojazdówka audi)
Wnętrze:
- Zegary mph i km
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2016, 08:38 przez Patryk667, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna