Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Nawigacja rsnav audi a6 c7

Wszystkie inne nawigacje GPS niż fabrycznie montowane.
ODPOWIEDZ
Piotreek1368
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TDI 218KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Nawigacja rsnav audi a6 c7

Post autor: Piotreek1368 » 12 kwie 2021, 11:14

Witam wszystkich!
Montował już ktoś bądź miał styczność z rsnav android w audi a6 c7? W swoim modelu mam mmi 3g Basic. Jak to działa i czy nie ma z tym żadnych problemów. Kto podejmie się ewentualnego wymienienia ekranu. Dla uściślenia chodzi mi o coś takiego:
https://youtu.be/wPpVenRene0

Adamski8585
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2011
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Re: Nawigacja rsnav audi a6 c7

Post autor: Adamski8585 » 25 lip 2022, 20:37

Piotreek1368 pisze:
12 kwie 2021, 11:14
Witam wszystkich!
Montował już ktoś bądź miał styczność z rsnav android w audi a6 c7? W swoim modelu mam mmi 3g Basic. Jak to działa i czy nie ma z tym żadnych problemów. Kto podejmie się ewentualnego wymienienia ekranu. Dla uściślenia chodzi mi o coś takiego:
https://youtu.be/wPpVenRene0
montowałem w A7 2012 mmi 3g+. Nie obyło się bez problemów ale finalnie stacja działa bardzo fajnie. Problemy jakie się pojawiły.
1. zanik satelit. Odpalałem było ok 15 satelit po ok 15 minutach spadało do 0 i np google mapy krzyczały, że brak GPS
2. Ogólnie problem z montażem. Nie jestem mechanikiem ani nie jestem uzdolniony manualnie. Pierwsza instalacja zajęła mi ok 8 godzin. Wliczam w to przeciągnięcie mikrofonu, schowanie stacji za schowkiem, schowanie takiej wielkiej kostki za centralnym panelem, wymiana monitora na większy dotykowy.

Finalnie stacje wymieniali mi 3 razy(sam musiałem wymontowywać starą i montować nową). Na szczęście nie musiałem kolejny raz przeciągać kabli. Rozmawiałem z paroma warsztatami gdzie zajmują się montażem takich bajerów to chcieli ode mnie 1000zł natomiast powiedzieli, że nie często ale faktycznie zdarza się, że przyjdzie uszkodzona partia. Ja trochę bałem się z aliexpress chciałem to kupić ciut drożej ale od jakiegoś dytrybutora w Polsce co mi da na to gwarancje no i w razie czego pomoże przy montażu i faktycznie skorzystałem z takiej pomocy co prawda zdalnej ale bez niech było by dla mnie chyba nie do przeskoczenia.
wygląda to u mnie tak:
https://youtu.be/rKbYw4hWzmU

Awatar użytkownika
daro992
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: Nawigacja rsnav audi a6 c7

Post autor: daro992 » 23 sie 2023, 20:58

Wszystko latwe i proste w montazu. Jezeli chodzi o GPS to najlepiej pociagnac antene gdzies w okolice slupka pomiedzy przednimi i tylnymi drzwiami, antene od wifi/4g zamontowalem z tylu przy kratkach tylnego nawiewu dla pasazerow, zalecam tak zrobic bo niestety tak jak kolega pisal wczesniej z reguly koliduje to z np. DABem i oryginalny DAB nie dziala i nie masz sygnalu GPS. Ewentualnie kupic przejsciowki i podlaczyc sie pod oryginalna antene od GPS. Ja montowalem najpierw wersje z wyswietlaczem z winda pozniej zmienilem na 12.3". Smiga fajnie, zauwazylem ze ogolnie dzwiek w aucie sie poprawil na plus, no i do tego mam Youtuba, TV, wideorejestrator, kamere cofania, monitor DPF, wirtualne zegary itp, itd.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja niefabryczna”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja