Usługi Audi Connect, mapy Google
Mam auto z marca 2016r i pisze w mmi ze mam licencje na traffic do marca 2020. Rozumiem ze pozniej trzeba placic?
[ Dodano: 2019-08-25, 12:53 ]
Pytałem tez w innym watku o opcje aktualizacji map w Aso.Czy taka aktualizacja jest jednorazowa czy ma sie mozliwosc po jej wykupieniu przez jakis czas darmowych aktualizacji? Czy mozna np wybrać tylko Polske za mniejsza kase czy z automatu wgrywaja cala Europe i jest jedna stawka?
[ Dodano: 2019-08-25, 12:53 ]
Pytałem tez w innym watku o opcje aktualizacji map w Aso.Czy taka aktualizacja jest jednorazowa czy ma sie mozliwosc po jej wykupieniu przez jakis czas darmowych aktualizacji? Czy mozna np wybrać tylko Polske za mniejsza kase czy z automatu wgrywaja cala Europe i jest jedna stawka?
- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tak później będziesz musiał płacić chyba, że audi znowu zrobi niespodziankę dla użytkowników ich aut, że kolejny rok przedłuża traffic za free.
Kiedyś pytałem o aktualizację w ASO do mojej A6 mam mmi 3gp koszt około 1700zł. Ty masz rocznik 2016 będzie tam mib. W ASO zapłacisz min 1700zł jak za mmi 3gp tyle sobie życzą a mib jest nowszą jednostką. Masz na znanym serwisie aukcyjnym allegro ogłoszenia aktualizacji mib-a i gość po takiej aktualizacji daje już później dożywotnią darmową aktualizację więc nie wiem czy nie lepiej z takiej oferty skorzystać.
Kiedyś pytałem o aktualizację w ASO do mojej A6 mam mmi 3gp koszt około 1700zł. Ty masz rocznik 2016 będzie tam mib. W ASO zapłacisz min 1700zł jak za mmi 3gp tyle sobie życzą a mib jest nowszą jednostką. Masz na znanym serwisie aukcyjnym allegro ogłoszenia aktualizacji mib-a i gość po takiej aktualizacji daje już później dożywotnią darmową aktualizację więc nie wiem czy nie lepiej z takiej oferty skorzystać.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2015
- Moje auto: S6 C7
- Silnik: 2.9 DKMB 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Dołączę do tematu, bo to dla mnie nowość. To jak właściwie uruchomić mapy google i audi connect w samochodzie, który ma slot na kartę SIM? Wersja C7 poliftowa.
Rozumiem, że może to zrobić np. firma doposażająca pojazdy? A czy jest sens najpierw w salonie sprawdzić po nr VIN (jakie usługi ma/miał samochód przy zakupie) i dopiero potem na podstawie tego działać dalej? Może jest jeszcze oryginalna subskrypcja nawet, gdzie to można sprawdzić w MMI (bo przejrzałem na razie, ale nie znalazłem)?
I jeszcze jedno, jaką kartę SIM można tam wsadzić (rozmiar, jakieś specjalne wymagania?) Bo slot jest, ale karty nie ma.
[ Dodano: 2019-08-28, 23:29 ]
Nie wszyscy na raz
Ponoć żeby aktywować w pełni tę usługę Audi Infotainment, trzeba mieć kod ze zdrapki, którą się dostaje z nowym autem. Albo potem można to dokupić, co właśnie zamierzam zrobić. Ktoś wie może coś na ten temat?
Rozumiem, że może to zrobić np. firma doposażająca pojazdy? A czy jest sens najpierw w salonie sprawdzić po nr VIN (jakie usługi ma/miał samochód przy zakupie) i dopiero potem na podstawie tego działać dalej? Może jest jeszcze oryginalna subskrypcja nawet, gdzie to można sprawdzić w MMI (bo przejrzałem na razie, ale nie znalazłem)?
I jeszcze jedno, jaką kartę SIM można tam wsadzić (rozmiar, jakieś specjalne wymagania?) Bo slot jest, ale karty nie ma.
[ Dodano: 2019-08-28, 23:29 ]
Nie wszyscy na raz

Ponoć żeby aktywować w pełni tę usługę Audi Infotainment, trzeba mieć kod ze zdrapki, którą się dostaje z nowym autem. Albo potem można to dokupić, co właśnie zamierzam zrobić. Ktoś wie może coś na ten temat?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arek
- Rocznik: 2020
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Skrzynia: S-tronic
Z tego co się kiedyś interesowałem to koszt tej zdrapki to ok 300 zł w ASO. Ona ma swój nr części i można sobie ja wyszukać w ETKA i sprawdzić aktualną cenę.
Parowanie auta z tymi usługami też nie jest proste, bo mało które ASO to ogarnia
potem możesz zdalnie zamykać auto, sprawdzić gdzie jest, dane o spalaniu itd.
Parowanie auta z tymi usługami też nie jest proste, bo mało które ASO to ogarnia

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Edgar
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C7
- Silnik: 3.0 TFSI 333KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Trzeba mieć dawcę czyli np inne audi z mmi 3gp ze slotem sim i aktywnym trafficiem. Jednym scryptem zgrywamy bazę i drugim scryptem wgrywamy ten plik do naszej a6. Nie radzę w taki sposób rozdzielać licencji na więcej niż 3 auta bo audi wówczas lubi blokować serwer dla danego vinu - czyli jak zablokuje traffic nie będzie działał nawet na tym aucie skąd plik z bazą licencji został pobrany.