Jaka Karte mogę wsadzić do Mmi 3g high? Bo myślałem nad 32.. Musi być duża czy może być microsd z adapterem? Czytałem że zaleca się dużą bez adaptera.
Podejrzewam, ze pewnie zaraz ktoś poleci opcje "lupki", ale szukam i nigdzie nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi...
Jedni piszą 4, 16 GB inni 32 jeszcze gdzieś indziej znalazłem że 64gb też działa tylko że musi być dobra firmowa i właśnie w DUZYM standardzie nie microsd
Kolejne pytanie..
Jak już będę miał kartę teledyski w mp4 będą latać? Czy konieczna będzie przeróbka tylko pod MPEG? Również nie znalalem odpowiedzi.
Jaka karta SD?
- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Kilka kart testowałem w mmi od 2gb do 64gb i micro z adapterem jak i zwykła sd - z żadną nie było problemu. Do wgrywania softu czy map do mmi używam kart szybkich class 10.
Co do filmów trzeba konwertować mało tego trzeba zmieniać rozdzielczość filmu podczas konwertowania na rozdzielczość mmi.
Tutaj co ciekawe są do tego różne programy i z doświadczenia również bywa tak, że konwertując w danym programie na format jaki obsługuje mmi film nie będzie działał ale z kolei prubujac konwersji w innym programie na ten sam format film ruszy - więc tutaj różnie bywa trzeba się wswstrzelic z programem który będzie prawidłowo konwertował te filmy
Co do filmów trzeba konwertować mało tego trzeba zmieniać rozdzielczość filmu podczas konwertowania na rozdzielczość mmi.
Tutaj co ciekawe są do tego różne programy i z doświadczenia również bywa tak, że konwertując w danym programie na format jaki obsługuje mmi film nie będzie działał ale z kolei prubujac konwersji w innym programie na ten sam format film ruszy - więc tutaj różnie bywa trzeba się wswstrzelic z programem który będzie prawidłowo konwertował te filmy
- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Wydaje mi się, że nie tyle chodzi o program a o kodek i bitrate. Ja używam programu o którym mowa w linku wg. ichniejszych zasad i działa zawsze
https://www.audiworld.com/forums/audio- ... n-2855965/ A karta wydaje mi się, że jak będzie na FAT32 to ruszy też bez problemu

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: S-tronic
Re: Jaka karta SD?
Podpowie ktoś jaką dokładnie kartę zakupić aby np. wgrać sobie utwory muzyczne do MMI? Widzę w sklepach SDHC lub SDXC
- jacek528
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Brak
Chcesz skopiować do Jukebox'a czy porostu odtwarzać kartę SD na MMI?
W zasadzie tak czy inaczej wystarczy Ci jakakolwiek karta, obyś tylko ją sformatował w FAT32.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: S-tronic
Raczej skopiować do Juke.