Witam od niedawna posiadam audi a6 c7 i mam takie pytanie na necie znalazlem ze w green screnie da sie odblokowac audi connect bez slotu sim i wtedy ciągnie sieć z podłączonego telefonu moje pytanie jest takie czm po odblokowaniu w zielonym nie pojawia sie audi connect
Posiadam 3g+ soft hn+r_eu_au_p1001 Moj znajomy posiada a7 c7 z tym samym softem i mu dziala audi connect i w opcjach ma wlan a ja niestety nie posiadam tego czy jest moze jakis skrypt na dodanie tego czy jakis sposob ? Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za jakis pomysł bądź rozwiązanie
Audi Connect bez sim
- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
No jak wyczytałeś w internecie, że się da włączyć ikonę audi connect to w czym problem?.
Na p1001 bez problemu w green menu uaktywnisz ikonkę audi connect oraz uaktywnisz WLAN.
Jak to już zrobisz i wdg ciebie pociągniesz sieć z telefonu to opisz tutaj jak to zrobiłeś bo będziesz chyba pierwszy któremu się udało puścić sygnał internetowy z tel do mmi w jednostce bez fabrycznego SIM.
Na p1001 bez problemu w green menu uaktywnisz ikonkę audi connect oraz uaktywnisz WLAN.
Jak to już zrobisz i wdg ciebie pociągniesz sieć z telefonu to opisz tutaj jak to zrobiłeś bo będziesz chyba pierwszy któremu się udało puścić sygnał internetowy z tel do mmi w jednostce bez fabrycznego SIM.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Lucjan
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Audi Connect bez sim
Mogł bym poprosic o info jak to zrobiłes ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Również bym poprosił o pomoc w tym temacie
-
- Forum Audi A6 / A7
Żeby sprawić żeby ikona AudiConnect się pojawiła trzeba wejść w zielone menu dalej w diagnose potem w moduł 1+2 i tam wyłączyć wszystkie zaznaczenia i na końcu zresetować MMI.
Żeby sprawić żeby ikona działała to już trudniejsza opcja w przypadku gdy nie ma się MMI ze slotem karty SIM - trzeba kupić specjalny router, odpowiednio go skonfigurować, wgrać specjalny skrypt i ... chyba już.
Link do filmu na YT z uruchomienia AudiConnect bez karty SIM:
https://youtu.be/fZoOEnSndwo
Kolega dysponuje skryptami itd.
Żeby sprawić żeby ikona działała to już trudniejsza opcja w przypadku gdy nie ma się MMI ze slotem karty SIM - trzeba kupić specjalny router, odpowiednio go skonfigurować, wgrać specjalny skrypt i ... chyba już.
Link do filmu na YT z uruchomienia AudiConnect bez karty SIM:
https://youtu.be/fZoOEnSndwo
Kolega dysponuje skryptami itd.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic