Przesiadka z MMI 2g na MMI 3G HDD
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przesiadka z MMI 2g na MMI 3G HDD
Witam , ktoś przerabiał , jakie koszta , i czy gra warta świeczki
pozdrawiam
pozdrawiam
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
Re: Przesiadka z MMI 2g na MMI 3G HDD
WITAJ, ja się swego czasu zastanawiałem nad tym jak miałem przedlifta ale gdzie nie pytałem to mi mówiono plus minus 6, 7 tysięcy złotych wiec doplacilem. 8,5 tys i mam polifta z Mmi 3g HDD ja jeste zakochany w tym systemie w porównaniu do 2g to niebo a ziemiaDeniro pisze:Witam , ktoś przerabiał , jakie koszta , i czy gra warta świeczki
pozdrawiam
Podpinam się pod temat , mój zestaw oryginalny to MMI BASIC PLUS z czerwonym wyświetlaczem,zmieniarka na 6cd, subwoofer , navi, bluetooth
Posiadam zestaw 3g 2009r . i chce go zamontowac w swojej a6 ,
tylko nikt nie chce się tego podjąć ponoć zabawy z tym że hej
Jak narazie mam ;Ramka Zagary 3g , wyswietlacz , przejsciowke , czytnik SD DVD ,
Czy ktoś robił to u siebie ?
tylko nikt nie chce się tego podjąć ponoć zabawy z tym że hej

Jak narazie mam ;Ramka Zagary 3g , wyswietlacz , przejsciowke , czytnik SD DVD ,
O temat też mnie interesuje bo za rozsądną kase można kupić 3g high poliftowymatiRS pisze:Podpinam się pod temat , mój zestaw oryginalny to MMI BASIC PLUS z czerwonym wyświetlaczem,zmieniarka na 6cd, subwoofer , navi, bluetooth
tylko nikt nie chce się tego podjąć ponoć zabawy z tym że hej![]()
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
z tego co ja sie orientuje to do wymiany jest
ramka, zegary, panel sterujący mmi, panel klimy, sterownik, radio ze wzmakiem, wyświetlacz, jednostka navi z hhd, dołożenie mikrofonów i innych pierdoł czego niema w 2g to tak w uproszczeniu. Ponadto prawie kazdy z tych elementów posiada niestety ochronę komponentu(CP) którą trzeba ściągać w ASO.
Można zrobić to trochę taniej bez wymiany zegarów, klimy i panela sterującego, ale wtedy np. wskazania temperatury nie pokazują się na ekranie mmi.
Ogólnie jest bardzo dużo zabawy z tym
ramka, zegary, panel sterujący mmi, panel klimy, sterownik, radio ze wzmakiem, wyświetlacz, jednostka navi z hhd, dołożenie mikrofonów i innych pierdoł czego niema w 2g to tak w uproszczeniu. Ponadto prawie kazdy z tych elementów posiada niestety ochronę komponentu(CP) którą trzeba ściągać w ASO.
Można zrobić to trochę taniej bez wymiany zegarów, klimy i panela sterującego, ale wtedy np. wskazania temperatury nie pokazują się na ekranie mmi.
Ogólnie jest bardzo dużo zabawy z tym
To MMI Basic Plus jest najlepsze do przeróbki na MMI 3G.matiRS pisze:Podpinam się pod temat , mój zestaw oryginalny to MMI BASIC PLUS z czerwonym wyświetlaczem,zmieniarka na 6cd, subwoofer , navi, bluetooth
Potrzebujesz jeszcze tylko radia do 3G, gateway, trochę wtyczek i kabli, za popołudnie ktoś, kto ma pojęcie, to przełoży.
A jeszcze lepiej jak są mono zegary i klimatronik bez LCD, wtech nie trzeba ich wymieniać.

Na pewno nie, bo z 3G basic na 3G HDD trzeba wymienić tylko LCD z ramką i panel, na dodatek wszystko plug and play.Deniro pisze:Navi project wola 5,000 za przekladke z 3g basic na 3g hdd , ciekawe czy z 2g cena taka sama?
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
jednostke też trzeba wymienić kolego na taką z HDD ( mówie o tej w schowku z DVD I 2xSD )gracyk75 pisze:To MMI Basic Plus jest najlepsze do przeróbki na MMI 3G.matiRS pisze:Podpinam się pod temat , mój zestaw oryginalny to MMI BASIC PLUS z czerwonym wyświetlaczem,zmieniarka na 6cd, subwoofer , navi, bluetooth
Potrzebujesz jeszcze tylko radia do 3G, gateway, trochę wtyczek i kabli, za popołudnie ktoś, kto ma pojęcie, to przełoży.
A jeszcze lepiej jak są mono zegary i klimatronik bez LCD, wtech nie trzeba ich wymieniać.
Na pewno nie, bo z 3G basic na 3G HDD trzeba wymienić tylko LCD z ramką i panel, na dodatek wszystko plug and play.Deniro pisze:Navi project wola 5,000 za przekladke z 3g basic na 3g hdd , ciekawe czy z 2g cena taka sama?