Maglownica Audi
części samochodowe
opony i alufelgi
Tarcze, hamulce

[Nawigacja fabryczna] Najnowsza mapa do nawigacji

Nawigacja fabryczna
mat1324
Administrator
Administrator
Posty: 13595
Rejestracja: 23 sty 2013, 23:55
Imię: Mateusz
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2011
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 03 gru 2018, 22:17

U siebie masz 3G High, więc pasuje, ale tylko do polifta.

yatta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 126
Rejestracja: 09 lis 2009, 12:33
Lokalizacja: Koszalin

Post autor: yatta » 03 gru 2018, 22:24

mat1324 pisze:U siebie masz 3G High, więc pasuje, ale tylko do polifta.
Jasne, czyli ładuje to -
MMI 3G High (HNav) Karte 6.27.2-2019 inkl. Aktivierung Firmaware-( K0257_6_D1)

mat1324
Administrator
Administrator
Posty: 13595
Rejestracja: 23 sty 2013, 23:55
Imię: Mateusz
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2011
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 03 gru 2018, 23:51

Tak, ale musisz mieć przynajmniej soft K0257, ponieważ inaczej mapa nie będzie działać. Oczywiście jest to angielska wersja, ponieważ za polską trzeba trochę zapłacić.

drifter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 95
Rejestracja: 04 wrz 2016, 22:55
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: drifter » 11 gru 2018, 19:36

Mateusz, ja mam podobną sytuację, tzn. polską wersję oprogramowania i map, ale starą. Chciałbym zaktualizować jedno i drugie. Czy dobrze rozumiem, że korzystając z podanego wyżej źródła i aktywatora, po aktualizacji stracę polskie nazwy w nawigacji (miejscowości, itp.), ale dalej będę miał polskiego lektora?

mat1324
Administrator
Administrator
Posty: 13595
Rejestracja: 23 sty 2013, 23:55
Imię: Mateusz
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2011
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 11 gru 2018, 20:52

Stracisz tłumaczenie na język polski oraz lektora w nawigacji. Jaką masz wersję softu?

drifter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 95
Rejestracja: 04 wrz 2016, 22:55
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: drifter » 11 gru 2018, 22:15

mat1324 pisze:Dzisiaj wrzuciłem mapy 6.27.2 na spolszczony soft K0257_5_D1 (MMI 3G) i wszystko przebiegło bez problemów :). Oczywiście nawigacja została po chwili zablokowana, ale po użyciu aktywatora wszystko działa (włącznie z polskim lektorem).
To jak to zrobiłeś, że masz lektora?
Ja mam wersję K0253 teraz.

mat1324
Administrator
Administrator
Posty: 13595
Rejestracja: 23 sty 2013, 23:55
Imię: Mateusz
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2011
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 11 gru 2018, 23:03

Kiedyś kolega wrzucił mi najnowszy polski soft i akurat był to K0257, więc wystarczyło, że wrzuciłem najnowsze mapy :p.

drifter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 95
Rejestracja: 04 wrz 2016, 22:55
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: drifter » 11 gru 2018, 23:24

Aha, czyli aktualizacja samych map nie nadpisuje lektorów. Ale oprogramowania już tak. OK, nie przeczytałem uważnie.

No to 500 zł po 2 latach za spolszczenie poszło w ch... :] OK whatever, lepiej niech nawigacja gada po angielsku niż ma być zupełnie bezużyteczna, tak jak jest niestety teraz.

mat1324
Administrator
Administrator
Posty: 13595
Rejestracja: 23 sty 2013, 23:55
Imię: Mateusz
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2011
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 11 gru 2018, 23:59

U siebie i tam mam wyłączonego lektora, bo nawi używam tylko jako informację o której będę na miejscu i którędy lepiej jechać :).

drifter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 95
Rejestracja: 04 wrz 2016, 22:55
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: drifter » 12 gru 2018, 12:35

Aha, żeby nie było, sprawdziłem w ASO i taka przyjemność kosztuje teraz około 2300 zł.

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 470
Rejestracja: 15 lut 2015, 20:15
Imię: Przemysław
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Napęd: FWD
Skrzynia: DSG
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: remont5 » 12 gru 2018, 14:21

drifter pisze:Aha, żeby nie było, sprawdziłem w ASO i taka przyjemność kosztuje teraz około 2300 zł.
GRUBO
i oczywiście wg ASO polski język do 3G Basic i High nie istnieje <figielek>
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

drifter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 95
Rejestracja: 04 wrz 2016, 22:55
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: drifter » 14 gru 2018, 15:20

mat1324 pisze:U siebie i tam mam wyłączonego lektora, bo nawi używam tylko jako informację o której będę na miejscu i którędy lepiej jechać :).
Mam pytanie, zaktualizowałem program do K0257. A potem wrzuciłem kartę SD z mapami 6.27 i tu pierwsza wątpliwość: proces aktualizacji zajął zaledwie 2-3 minuty, procenty poleciały szybko i jakby tylko dla jednego pakietu. A co z resztą? Czy to możliwe, że było tak mało do zaktualizowania (miałem wersję map z 2016).

I druga sprawa, aktywator dostępny pod wspomnianym linkiem z innego wątku nie ma folderu FCS ani pliku metainfo2. I samochód twierdzi, że nie znajduje na karcie niczego do zaktualizowania (aktywatora). Jakaś podpowiedź może, bo coś mi tu nie gra :)

mat1324
Administrator
Administrator
Posty: 13595
Rejestracja: 23 sty 2013, 23:55
Imię: Mateusz
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2011
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 14 gru 2018, 20:36

Wrzucenie map zajmuje ok. 2.5 godziny, więc trochę za szybko Ci poszło. Użyłem aktywatora, który był razem z mapami. Odpaliłem MMI i poczekałem aż się całe uruchomi. Wsunąłem kartę z aktywatorem i po chwili wyświetliło się okienko. Było trzeba zatwierdzić kilka razy joystickiem i po chwili wyjąć kartę, aby aktywator nie uruchomił się ponownie. Po tym restart MMI i <lol> . Miałem takie pliki jak w tej instrukcji na stronie 23, ale komunikaty były po niemiecku, a nie angielsku.

https://www.docdroid.net/mqjDVM2/update ... df#page=23

drifter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 95
Rejestracja: 04 wrz 2016, 22:55
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: drifter » 14 gru 2018, 23:02

Heh dzieki, bo ja robie po niemiecku wlasnie i nawet nie spojrzalem na 3GP - w koncu mam 3G High. Teraz dziala aktywator.

Ale najpierw musze naprawic nawigacje. Bo na razie pelen sukces, nie udalo mi sie wgrac nowych map, za to usunalem stare. Moze to wina nagrywania plikow na karte pod Mac OS.

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 470
Rejestracja: 15 lut 2015, 20:15
Imię: Przemysław
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Napęd: FWD
Skrzynia: DSG
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: remont5 » 14 gru 2018, 23:11

a jaki rodzaj map wrzuciłeś?
pod 3G high czy plus?
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”


Akumulatory samochodowe Audi A6
hamulce

Compero.pl
Tooles.pl - Sklep z elektronarzędziami