Właśnie nie wiem czy dawało , bo odkąd mam samochód to miałem tam zainstalowane radio concert II , ale mam gdzieś w piwnicy jeszcze chorusa spróbuje go podłączyć i zobaczyć co sie dzieje .
[ Dodano: 2017-12-02, 10:58 ]
Podłączyłem chorusa i działa wyświetlanie na Fisie .
Co do pin out chorus i moja rnsd mają identyczne
chorus
RNS d
Wydaje mi się że moja Rns pochodzi z półlifta bo jest czarna (bez tej gumowej powłoki co tak szybko schodzi w audi z przycisków ) Widziałem też ,że w poliftowych zamiast DISPLAY jest napisane OPTION . Jakieś pomysły ?
Było szybkie VR6 jest wygodne V6 . Regulamin, Punkt 99
Witam ponownie , dalej walczę z brakiem komunikatów na FIS , Kodowanie mojego licznika to 05062 dodałem 16 więc wyszło 21062, ale niestety bez rezultatów . Co ustaliłem nawigacja którą posiadam to jest model przejściowy ale z komunikacją ena clock data i CAN może w samym kodowaniu radia idzie przestawić sposób komunikacji ? Z ciekawości podłączyłem u kumpla swoje radio w audi s4 2003r (są tam tylko dwie wtyczki, zasilanie i ta szeroka ) i u niego RDS się wyświetlał . Jakieś pomysły ? to musi działać skoro ma ena data clock tylko teraz trzeba rozkminić jak
s4 2003? RDS działał po ENA DATA CLOCK? przecież to B6
a próbowałeś samo 16 z przodu? próbowałeś wykodować ten wyświetlacz w RNSD?
to może być już kwestia softu w samym RNSD , może być tak że tam komunikacja jest wyłączoną i tylko po CAN działa ( no ale TMC wtedy potrzebny i licznik z elektronicznym zegarkiem ) , albo jest na pinoucie ale tak naprawde nie podpięte
Już nie mam pomysłów , robiłem nawet kodowanie 201 jak w chorusie i nic ale co zauważyłem jak chorus jest podłączony i zmienie kodowanie licznika to napis znika ale podświetlenie jest , a w nawigacji od razu gaśnie ,
błędy
3 Faults Found:
00856 - Radio Antenna
36-10 - Open Circuit - Intermittent
00854 - Radio Display Output in dash Panel insert
49-00 - No Communications
00855 - Connection to CD changer
49-10 - No Communications - Intermittent
dodatkowo podłączyłem dziś GALA i za adaptowałem kanał 02 na 8 i dalej gps chodzi skokowo
[ Dodano: 2017-12-07, 19:54 ]
Dorzucam jeszcze dane , może ktoś na coś jeszcze wpadnie ?
[ Dodano: 2017-12-07, 20:40 ]
A czy emulator CAN załatwił by sprawę ?
Wiitam potrzebuje pomocy odrazu zaznacze ze jestem troche zielony w tym temacie posiadam audi a6c5 z 2001r z fabrycznym navi i chcial bym to odpalic tylko nie wiem jaka idzie tam mapa to jest ta wersia co nawigacja pokazywana jest na fis a napend navi znajduje sie w bagarzniku pomocy. Nie wiem czy sama navi bez płyty powinna cos pokazywac na wyswietlaczu czy raczej nie koniecznie
Chyba chodzi ci o czytnik płyty z navigacją która jest pod zmieniarką CD w bagażniku,a wyświetla na fis tylko strzałki kierunkowe i podaje za ile metrów np skręcasz.Mam to samo ale w Polsce nie działa w Niemczech tak.
przemo10017 pisze:Wiitam potrzebuje pomocy odrazu zaznacze ze jestem troche zielony w tym temacie posiadam audi a6c5 z 2001r z fabrycznym navi i chcial bym to odpalic tylko nie wiem jaka idzie tam mapa to jest ta wersia co nawigacja pokazywana jest na fis a napend navi znajduje sie w bagarzniku pomocy. Nie wiem czy sama navi bez płyty powinna cos pokazywac na wyswietlaczu czy raczej nie koniecznie