Witam,
odgrzeje problem... niestety ale dotknął on również mnie...
Kilka dni temu - w dzień wymiany oleju i filtru skrzynki raz zrzucił z 4 na 3 i przeszedł w tryb awaryjny... po zapaleniu ponownym wszystko było OK.
Fachowiec, który robił wymianę oleju sprawdził, że starego było bardzo mało więc założył, że pewnie dlatego tak się stało.
Po wymianie niestety ale objaw się ponownie pokazał, z tym że już za każdym razem - max bieg to 3 lub jak się chciało więcej to tryb serwisowy.
Po odczytaniu błędów: P0783 + P0735 + P0729... i po przejechaniu 9 km nagle d..pa. Tryb serwisowy ale bez żadnego biegu... oczywiście można samochód toczyć na N, S, D, R ... ale toczenie to nie to samo co jazda.
Jak już się raczej zorientowałem po przeczytaniu wielu wątków forum, pewnie mam skrzynie do naprawy... duży przebieg to raczej nie jest bo zaledwie 178 t km i raczej nie sprawa wymiany oleju bo wystąpiło to pierwszy raz podczas jazdy do serwisu...
Czy ktoś z Kolegów bardziej obeznany ode mnie (a z pewnością nie będzie trudno takiego kogoś znaleźć) mógłby powiedzieć co oznaczają te nr błędów....
Z góry dziękuję za pomoc...
Audi A6 Avant S-line