Tak samo dzieje się na letnich oponach i na zimowych?LukasXTC pisze: ↑18 wrz 2023, 22:50Ma ktoś wiedzę czy padnięte tuleje sanek przód lub uszkodzone łożyska dyfra tył mogą powodować wibracje fotela pasażera przy ok 100km/h ?
Olej w torsenie i napędach wymienione, przeuby wew nowe GKN- jak były wibracje tak są nadal - jak kupowałem auto były delikatne - po 1,5 roku i 15 tyś.km nasilaja się z każdym tyś. km.
Może opiszę, że drgania fotela pojawiają się przy jednostajnej prędkości, puszczenie gazu nie likwiduje wibracji - tak jakby wał napędowy to powodował ?
[A6 C6] QUATTRO Wibracje w napedzie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [A6 C6] QUATTRO Wibracje w napedzie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Tak , na obu rodzajach opon jest to samo. Ale jest nowy trop - podczas wymiany prawego górnego wahacza wyszło, że jest wielki luz w przednim mechanizmie różnicowym którego kiedyś nie było,( gdy zblokujemy jedno koło to kołem z drugiej strony można obracać ok 8cm ! ) i jest dobite łożysko koła prawy przód.
Mam prośbe A6 C8 (wiem ze to watek C6 ale problem ten sam) na rondach "zabkuje" przy manewrach na ostro skreconych czasami tez slychac, przy maksymalnym gazie do deski tez zaraz po wcisnieciu gazu slychac jakby przejezdzal po pasach ostrzegawczych - potem to ustaje
VIN: WAUZZZF24MN028349
Ile potrzebuje i jaki olej do torsena (zaworki tez

ile potzrebuje i jaki olej to tylnej przekładni kątowej (zawworki też

Z góry dzieki serdeczne