Problem ze skrzynia 6hp19
-
- Forum Audi A6 / A7
Problem ze skrzynia 6hp19
Witam przepraszam że zakładam nowy temat, ale szukałem dłuższy czas pomocy i nie znalazłem podobnego tematu. Mianowicie mam problem ze swoją skrzynia. Audi a6 c6 3.0 tdi 224 BMK skrzynia biegów 6hp19. W ostatnim czasie urwalo mi wałek przeniesienia napędu, wymieniłem to lecz pojawił się problem z przełączaniem biegów z 3/4. 1/2/3 zmieniał płynnie lecz z 3/4 był uslizg chęć zmienienia biegu na 4 i z powrotem powrót na bieg 3. W końcu coś tak jak by urwalo wyrzucilo bieg i brak napędu. Skrzynia sprawdzona, wszystko ok, sprzęgło tsk samo. Czy ktoś miał podobny przypadek? Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Na zegarach skrzynia nie wpada w tryb awaryjny, dźwignią przerzuca się biegi lecz wgl nie reaguje tsk jak by coś czegos nie otwierała np przepływu oleju, obstawiam na mechatronike ale nie jestem pewny. Wiecie może kto zajmuje się sprawdzeniem całej mechatroniki? Komp podłączony pokazał coś z elektromagnesem biegu wstecznego,
Czyli jak włączysz D i dodasz gazu to auto nie rusza z miejsca?
A jak dodajesz gazu na D to skrzynia zmienia na kolejne biegi?
Byłem wczoraj u gościa który naprawia automaty, ale czy sprawdza mechatronikę to nie wiem.
Jednak mamy kawałek od siebie. Ale jak by co to mogę podjechać i zapytać w poniedziałek.
Gość ma zakład w Nowym Sączu.
A jak dodajesz gazu na D to skrzynia zmienia na kolejne biegi?
Byłem wczoraj u gościa który naprawia automaty, ale czy sprawdza mechatronikę to nie wiem.
Jednak mamy kawałek od siebie. Ale jak by co to mogę podjechać i zapytać w poniedziałek.
Gość ma zakład w Nowym Sączu.
-
- Forum Audi A6 / A7