[ MULTI] problem z oznaczeniami multi
-
- Forum Audi A6 / A7
[ MULTI] problem z oznaczeniami multi
Witam, zepsuła mi się skrzynia multi w a6 c6 2.4 BDW 177 km. Niestety muszę kupić drugą, problem w tym, że nie wiem jaką, gdyż na skrzyni znajduję się numer WWO, a na naklejce znamionowej w bagażniku, nr KSZ. Czy to normalne? Czy ktoś już mieniał te skrzynie i wsadził inną? No i teraz jaką skrzynię powinienem kupić?
-
- Forum Audi A6 / A7
Na początku auto szarpało na niskich obrotach, w serwisie jedyne co zrobili to dolali oleju do skrzyni i powiedzieli, że jedyne co to mogą mi wymienićna nową, ale cena w serwisie wiadomo jaka jest. Kilka dni po tej dolewce przy gwałtownym ruszaniu, cośstrzeliło, tak dokładnie chłodnica, olej ze skrzyni miał za duże ciśnienie i wysadziło wężownice w chłodnicy. Przy zlewaniu oleju ze skrzyni poleciało masa opiłków metalu, które wcześniej zatkały zewnętrzny filtr oleju i to zrobiło ciśnienie na chłodnicy. Filtr zewnętrzny do oleju skrzyni biegów, dostępny tylko w serwisie 1400 zł, ale nie ma co składać, jak zaraz znów sięzapcha. Po awarii chłodnicy, skrzynia całkowicie nie działa, ale to normalne, bo nie miała przecieżznacznej ilości oleju.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dopiero jutro będę wiedział jaką powinineś mieć skrzynię, ale wydaje mi się, że będzie to ta KSZ. Oznaczenie skrzyni powinno być wybite przy korkach od wymiany oleju. Zewnętrzny filtr oleju kosztuje w ASO ok. 1140 zł, a nie 1400 zł. Olej był wymieniany w skrzyni? Sama z siebie nie zaczęła opiłkować
.