Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ MULTI] multitronic nie rusza ani do przodu ani do tyłu

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
dzeter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MULTI] multitronic nie rusza ani do przodu ani do tyłu

Post autor: dzeter » 27 gru 2015, 21:45

Witam wszystkich. Opowiem troszkę o sobie i moich możliwościach. Jestem mechanikiem, na co dzień regeneruje pompowtryski do aut osobowych. Kupiłem Audi A6 C6 kod silnika BRE KOD skrzyni JQL nr 01J301383T 7-o stopniowa z uszkodzoną skrzynią. Audi nie rusza ani do przodu ani do tyłu. Błędy w skrzyni to czujnik obrotowy wałka wejście i wyjście. Skasowałem błędy ale to nic nie pomogło. Słychać jakieś grzechotanie na połączeniu skrzyni i silnika w okolicach dwumasy. Czytałem sporo o tych skrzyniach ale nigdzie nie znalazłem przypadku aby auto nie ruszało. Moje pytanie czy sterownik skrzyni może być uszkodzony czy raczej jest to sprawa mechaniczna w skrzyni typu zerwany łańcuch lub brak przeniesienia napędu na skrzynię? Dodam że stan oleju sprawdzony, półośki ok.
specjalizacja pompowtryski wtryskiwacze...

Gość.

Post autor: Gość. » 28 gru 2015, 11:31

Padnięta skrzynia na amen-remont/wymiana

dzeter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dzeter » 10 sty 2016, 15:49

skrzynia wyciągnięta i rozebrana. Diagnoza prosta pęknięty łańcuch w skrzyni, porysowane bieżnie, popękane różne rzeczy w środku. Koszt naprawy nie opłacalny. Szukam skrzyni do mojego Audi. Orginalnie mam skrzynię JQL, pytanie czy będzie pasowała skrzynia z 2.7 TDI o kodzie JQG? Proszę o podpowiedzi.

[ Dodano: 2016-01-10, 15:49 ]
sytuacja wygląda tak że starą skrzynie zawiozłem do majstra i za jedyne 3000 zł opanuje temat. Temat uważam za zakończony.
specjalizacja pompowtryski wtryskiwacze...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja