Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MULTI] Kapitalka multitronica.

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
bartekis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MULTI] Kapitalka multitronica.

Post autor: bartekis » 07 gru 2014, 14:07

Witam :)

Noszę się z zamiarem kupna A6 C6. Trafiłem egzemplarz z potwierdzonym przebiegiem 80 000 km. Auto wyposażone jest w skrzynię multitronic. Wiele mówi się o poprawnym użytkowaniu tych skrzyń, oraz o ich awaryjnośći, mnie jednak przekonuje komfort prowadzenia auta z multitronikiem i ten konkretny egzemplarz który po prostu nie jest zajeżdżony. Z racji zawodu (taksówkarz) w moich samochodach kilometry przybywają baaardzo szybko i z tego względu po kupnie samochodu chciałbym przyszykować odpowiednie części do remontu skrzyni już na zaś, dlatego że gdy wyzionie ona ducha (a zakładam że prędzej czy później nastąpi to <stres> ) to po prostu od razu będzie można zabrać się za jej naprawę bez długiego oczekiwania na części. W moim przypadku czas to pieniądz :) Mieszkam w Islandii i tutejsi fachowcy bardzo się cenią. O ile kosztów robocizny bym nie uniknął, o tyle koszt części znacznie mogę obniżyć kupując je w Polsce. Chciałbym się dowiedzieć właśnie jakie części są potrzebne do kapitalnego remontu takiej skrzyni i jaki by wyszedł ich szacunkowy koszt.

markus71
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: markus71 » 07 gru 2014, 16:46

Poproś Barta-S, jest bardzo dobrze zorientowany jeśli chodzi o multi. Jednak dużo zależy od mechanika i warsztatu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja