Jaki olej do C6 2.0 TFSI Multitronic
Jaki olej do C6 2.0 TFSI Multitronic
Witam. Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Audi a6 z 2007 roku w multitronicu. Auto sprowadziłem z Niemiec z przebiegiem 63 000 km. Wcześniejszy właściciel nie wymienił oleju i obowiązek ten spadł na mnie. W serwisie zaśpiewali mi 900 zł., a w zakładzie, w którym naprawiają i serwisują automaty 400 zł. Nie znam tego zakładu i obawiam się czy zaleją mi odpowiedni olej, dlatego chciałbym dowiedzieć dokładnie jaki olej zalewa się do tego rodzaju skrzyni. Konkretnie nazwę i parametry. Wiadomo, że seriwis może mieć marżę z kosmosu więc jeżeli można zalać taki olej jak serwis i zaoszczędzić to po co przepłacać
.

witam kolego
za 400 zł to olej kupisz a gdzie wymiana chyba ze trafiłeś "promocje" wymiana gratis!
co do oleju to jedni mowią oryginał z serwisu ok 80 zł za litr, inni leją febi i inne zamienikie wymieniłem ostatnio na revanol cvt i jak na razie nic sie nie dzieje
a tak na marginesie to gdzie sie kupuje samochod od niemca z 63 tys przebiegu?
pozdro
za 400 zł to olej kupisz a gdzie wymiana chyba ze trafiłeś "promocje" wymiana gratis!
co do oleju to jedni mowią oryginał z serwisu ok 80 zł za litr, inni leją febi i inne zamienikie wymieniłem ostatnio na revanol cvt i jak na razie nic sie nie dzieje
a tak na marginesie to gdzie sie kupuje samochod od niemca z 63 tys przebiegu?
pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za podpowiedź. Raczej nie będę sie bawił w niesprawdzone warsztaty bo z oszczędności później wyjdą większe wydatki. Co do kupna z takim przebiegiem-hmm. Nie było to łatwe i trzeba było trochę poszukać, a dokładnie pół roku. Niemiec też tanio nie oddaje takich aut
Jescze raz dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam