[ TIP+Q] [3.0 TDI ] Jak przeprowadzić adaptacje skrzyni prze
-
- Forum Audi A6 / A7
[ TIP+Q] [3.0 TDI ] Jak przeprowadzić adaptacje skrzyni prze
Witam
Po wymianie oleju w Tiptoniku na ZF Lifeguardfluid 8 skrzynia zaczeła inaczej (gorzej) zmieniać biegi. Wyczytałem na forum, że po takiej operacji najlepiej jest zrobić aktualizacje softu oraz adapotacje skrzyni tylko nie znalazłem nigdzie informacji jak przeprowadzić taką adaptacje przy pomocy VCDS'a. Jesli ktoś wie proszę o podpowiedź/
Po wymianie oleju w Tiptoniku na ZF Lifeguardfluid 8 skrzynia zaczeła inaczej (gorzej) zmieniać biegi. Wyczytałem na forum, że po takiej operacji najlepiej jest zrobić aktualizacje softu oraz adapotacje skrzyni tylko nie znalazłem nigdzie informacji jak przeprowadzić taką adaptacje przy pomocy VCDS'a. Jesli ktoś wie proszę o podpowiedź/
szoszo1234, słabo szukałeś... rzuć okiem na mój post 
-tip-q-tip-wymiana-oleju-soft-adaptacja ... htm#491391
Aktualizację oprorgamowania i adaptację bazową zrobić warto jak najbardziej... a nawet powiedział bym, że trzeba

-tip-q-tip-wymiana-oleju-soft-adaptacja ... htm#491391
Aktualizację oprorgamowania i adaptację bazową zrobić warto jak najbardziej... a nawet powiedział bym, że trzeba

sory że zamieszam w wątku ,
szukam info jak sprawdzić poziom oleju w moim tipie ,
szykuję się do wymiany , wydaje mi się żę robi się to
odkręcając korek ten z boku skrzyni , przy temp. oleju około30 stopni
na odpalonym silniku , i olej ma lekko kapać ,
Nie jestem pewien w tym stwierdzeniu , i proszę o namiary na jakiś post , albo odpowiedź
szukam info jak sprawdzić poziom oleju w moim tipie ,
szykuję się do wymiany , wydaje mi się żę robi się to
odkręcając korek ten z boku skrzyni , przy temp. oleju około30 stopni
na odpalonym silniku , i olej ma lekko kapać ,
Nie jestem pewien w tym stwierdzeniu , i proszę o namiary na jakiś post , albo odpowiedź
mario6565, tu masz wszystko odnośnie sprawdzania stanu: all-tiptronic-zf-zbior-wiedzy-wymiana-f ... t10267.htm
Witam. czytam forum i szukam jakiś informacji i trafiłem na wasza konwersację wiec mam pytanie. W mojejn skrzyni podobno był wymieniany olej( zakładam że był tak jest napisane na fakturze) ale nie tu lezy problem. Więc przy włączeniu na D czasami ten bieg nie wchodzi delikatnie ale jak by ktoś go młotkiem wbijał. Pytanie dotyczy zrobić adaptacje tej skrzyni. to nie pierwszy mój automat ale pierwszy raz tak się dzieje. Dziekuje za jakie kolwiek info
Bylo
A6 C6 2.4 Pb
A8 4.2 Pb
A6 C6 3.2 Pb
A6 C6 3.2 Quattro Pb
Teraz A8L 3.0 Tdi Quattro
A6 C6 2.4 Pb
A8 4.2 Pb
A6 C6 3.2 Pb
A6 C6 3.2 Quattro Pb
Teraz A8L 3.0 Tdi Quattro