Witam wszystkich ,mam nie miły problem z moim autkiem podczas wciskania pedału gazu auto zaczyna wibrować jest to do odczucia od 138km tak do 160 pozniej słabiej ale jest odczuwalne jak zabiorę nogę z pedału gazu to ustaje
Nie czuć tych drgań na kierownicy klocki i tarcze mam nowe opony też zawieszenie jest raczej dobre jestem po przeglądzie i wszystko w normach koła dwa razy wywarzałem
podczas hamowania nie czuć żadnych drgań
jezeli włącze tempomat i utrzymuje stałą predkość to autko jedzie jak powino ale gdy sie pojawi mała gurka i musi przyspieszyć do pojawiają sie drgania odczuwalne tylko na fotelach na kierownicy nic nie czuć i jeszcze jedno niewiem czy to tak ma być podczas jazdy czuć na gałce od zmiany biegów takie mrowienie jak sie położy rekę dosłownie czuć prace skrzyni biegów
prosze o radę jezeli ktos wie co to może byc albo moze ktoś już spotkał sie z czymś takim z góry
dzieki wszystkim
Przebieg auta 274000 mam go cztery lata i zmieniałem tylko chamulce opony i olej i to tyle a własciciel przedemną podejrzewam żadnych wielkich prac nie robił
audi a6 2005 2,7 180km kombi
[ MANUAL] Drgania podczas przyspieszania
-
- Forum Audi A6 / A7
[ MANUAL] Drgania podczas przyspieszania
Ostatnio zmieniony 14 sie 2013, 23:07 przez przemek1608, łącznie zmieniany 1 raz.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
i jak to sie wszystko skonczylo, bo u mnie jest identyczna sytuacja, niedawno kupilem to cudo techniki i w bagazniku sprzedajacy wlasnie zostawil stare wymienione przegluby wewnetrzne, ale problem jakby pozostal najbardziej czuc wibracje na 4,5 biegu i na obciazeniu(startujac z niskich obrotow) cos jakby skrzynia nie wytrzymywala momentu obrotowego silnika ale sprzeglo nic sie nie sliznie, dwumasa jakby dobra ale znachorem to nie jestem
gdzie tu szukac pomocy na forum- jestem zupelnie nowy na forum
gdzie tu szukac pomocy na forum- jestem zupelnie nowy na forum