Witam. Bylem dzisiaj na diagnostyce i na komp. wykazalo .: 1 Czas zadzialania tarczki C skrzyni automatycznej- zakres/wydajnosc-nieciagly. 2 Nieprawidlowe polozenie biegu- bieg nie odpowiada polozeniu drazka - nieciagly.
Mechanik mowil ze musze skrzynie wymienic. Ktos ma jakies inne sugestie? Czy moze nie jest az tak zle. Dzieki za porady.
[ AUTOMAT] diagnoza skrzyni biegow a6 4.2 fsi
Jak dodaja gazu przy ok 70-80km lub szybciej wskakuje mi system awaryjny , obroty na 3tys i tak sobie jedzie, raz wlaczyl mi sie neutral i to nie bylo fajne bo wymijalem TIR-a, dopiero musze zjechac na pobocze , zgasic i odpalic ponownie aby bylo okrepek92 pisze:A coś się z nią dzieje czy tylko te błędy? Błędy nie są stale tylko nieciągłe może być tak że tylko przez chwilę wyłapał błąd i się zapisały.
Zafik
Jaki koszt skrzyni? orientacyjnie. I czy moge na niej jezdzic bo obecnie przebywam w niemchech i tak smigam 2 miesiac, glownie teraz po miescie wiec raczej nie mam obaw, ale jakbym musial do PL pojechac czy ryzyko jest duze?repek92 pisze:Mógłbys zaryzykować regeneracja sterownika do C5 koszt od 500 do 1500 zł nie wiem jak w C6
Zafik
- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Koszt skrzyni będzie znacznie większy. Ale głównie sterownik jest odpowiedzialny za pracę skrzyni. No chyba że masz już skrzynie w takim stanie że ten sterownik nie pomoże. Co do remontu skrzyni to zależy co będzie miał robione jeśli kapitalka to może nawet około 5 tys. Ale to musza odezwać się ci co robili remont takiej skrzyni.
Lektorzy, nagrania: multifonika.net