[A6 C6] 2.0 TDI - dziwne drgania przy "gazowaniu"
[A6 C6] 2.0 TDI - dziwne drgania przy "gazowaniu"
Witam mam takie problem, ostatnio zauważyłem, że przy dociskaniu pedału gazu odczuwam coś jakby koła traciły przyczepność, dzieje się to tylko przy gazowaniu, gdy jadę <smuty> równo na stałych obrotach silnik pracuje normalnie. Wszędzie w opisach na forum były podobne objawy ale też wszystkim szarpało, mi raczej nic nie szarpie, niema też żadnych odgłosów, chrobotań etc... co to może być? <smuty>
Auto przyspiesza normalnie wraz z naciśnięciem pedału gazu, w drodze do pracy dokładnie sprawdzę obroty ale raczej niema jakiś spadków, chodzi o to że jak szybko przyspieszam na pedałach czuje drgania podobne do takich jak by się mieliło kołami na śliskiej nawierzchni.
Wydaje mi się, że go muli ale o to pytałem w innym temacie, ciągnie "kiedy chce"Arrni pisze:a auto powoli przspiesza ?
update Basica jest opisany gdzieś na forum
a PL menu wciąż poszukuje
[ Dodano: 2010-11-13, 21:01 ]
Dziś miałem dłuższą trasę i zauważyłem, że drgania występują mniej więcej pomiędzy 2.100 a 2.850 RPM i chyba podczas wrzucania dwujki zaczyna szarpać, mówię chyba gdyż zdarzyło się to dzisiaj 2 razy ale nie wiem czy po prostu nie były za niskie obroty
Czy ktoś z okolicy może mi pomóc i użyczyć VAGa?
![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)

[ Dodano: 2010-11-13, 21:01 ]
Dziś miałem dłuższą trasę i zauważyłem, że drgania występują mniej więcej pomiędzy 2.100 a 2.850 RPM i chyba podczas wrzucania dwujki zaczyna szarpać, mówię chyba gdyż zdarzyło się to dzisiaj 2 razy ale nie wiem czy po prostu nie były za niskie obroty

Czy ktoś z okolicy może mi pomóc i użyczyć VAGa?