Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Osłony Audi A6 OC/AC OC/AC warsztat Gdańsk forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Osłony
przeciwsłoneczne
Regeneracja
turbosprężarki
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
AZet Auto Serwis
Naprawa
wgnieceń
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mat1324
2018-04-06, 11:17
[A6 C6] Montaż ori kamery cofania+TV
Autor Wiadomość
kochi1988 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Krystian
Wiek: 31
Dołączył: 12 Sty 2016
Posty: 49
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-06-03, 17:21   

shaqal napisał/a:
kochi1988 napisał/a:
Czy ktoś może napisać jakie powinno być kodowanie przy montażu kamery bez sterownika do MMI 3G? Kamera nie oryginalna.


Wystarczy zakodować w mmi kamere i w pdc wybrać wizualizacja plus kamera.


Jak tak zrobię to mam efekt taki, że kamera działa jeśli zrestartuje MMI przy włączonym wstecznym. Jak tylko wrzucam wsteczny to na ekranie nic się nie zmienia. Pojawia się tylko pomoc dźwiękową.

Może mam coś źle podłączone? Może czegoś brakuje?
Plus i minus od kamerki pod akumulator po bezpieczniku.
Sygnał z kamerki pod piny 5 i 11.
Czy to jest dobrze?
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
sosijapa3 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Automat
Imię: Piotr
Wiek: 36
Dołączył: 11 Cze 2019
Posty: 4
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2019-06-12, 18:23   

Szukam kogoś z lubelskiego/podkarpackiego/świętokrzyskiego kto pomoże przy ogarnięciu tematu z kamerką cofania. Sam nie dam rady, nie mam do czego podłączyć itd. Może ktoś pomoże ?? ? <mysli>
 
 
Ekhangel 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Adrian
Dołączył: 24 Lut 2019
Posty: 84
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-07-10, 20:51   

Pytanie za stówę: jeśli ekran na kamerze cofania jest ciągle czarny, to prawdopodobnie przyczyną jest...?

Odpowiedź "wszystko" jest z góry błędna.

W Odisie brak błędów. Resetowałem MMI i przywracałem do ustawień fabrycznych. Problem się z czasem pogarszał - czasami działało, czasami nie, teraz nie działa w ogóle.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
predki 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Multitronic
Imię: Predki
Pomógł: 15 razy
Wiek: 45
Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 1007
Skąd: legnica
Wysłany: 2019-07-10, 21:00   

sprawdź połączenie kamery w klapie
_________________
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
 
 
Ekhangel 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Adrian
Dołączył: 24 Lut 2019
Posty: 84
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-07-10, 21:01   

A jakby kamera była rozłączona, to nie wywaliłoby błędu na CAN-ie?
 
 
predki 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Multitronic
Imię: Predki
Pomógł: 15 razy
Wiek: 45
Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 1007
Skąd: legnica
Wysłany: 2019-07-10, 21:07   

Ekhangel napisał/a:
Pytanie za stówę: jeśli ekran na kamerze cofania jest ciągle czarny, to prawdopodobnie przyczyną jest...?

Odpowiedź "wszystko" jest z góry błędna.

W Odisie brak błędów. Resetowałem MMI i przywracałem do ustawień fabrycznych. Problem się z czasem pogarszał - czasami działało, czasami nie, teraz nie działa w ogóle.



to trza było napisać że sa błędy
_________________
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Ekhangel 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Adrian
Dołączył: 24 Lut 2019
Posty: 84
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-07-10, 21:08   

O czym ty mówisz? Pisałem i piszę, że nie ma błędów
 
 
predki 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Multitronic
Imię: Predki
Pomógł: 15 razy
Wiek: 45
Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 1007
Skąd: legnica
Wysłany: 2019-07-10, 21:10   

vcdsem wchodzisz w moduł kamery ? robisz testy elementów wykonawczych ?
_________________
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
 
 
Ekhangel 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Adrian
Dołączył: 24 Lut 2019
Posty: 84
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-07-10, 21:13   

Sam nie mam VCDSa, opieram się na twierdzeniu mechanika. Będę musiał kupić w końcu jakąś diagnostykę, bo ocipieć można z tą elektroniką.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Eryk_kl 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2008
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ASB
Imię: Eryk
Wiek: 30
Dołączył: 22 Lut 2019
Posty: 7
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2019-07-11, 15:19   

W mojej np. kamera przestała działać po zaktualizowaniu oprogramowania MMI. Trzeba było ją od nowa zaprogramować, ale robiłem to przez VCDS. Warto to też sprawdzić. Może akurat w jakiś sposób się wykodowała.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: