najlepiej kupić samemu w ASO, nie są jakieś strasznie drogie, a masz pewnośćkrzys124 pisze:jakiej firmy stosowac filtr olejowy w tipie ? cos tu czytalem ze piszecie czesto "ori"
[A6 C5 2.5TDI AKN Q] Wymieniłem olej w TIPIE opiłki?
jak nie są drogie ! masz rozesnanie ? bo z tego co pisza to filtr 150 , uszczelka około gdzies 80 zł a za meyle gdzie jest to komplet z uszczelką moge zaplacić 50 iles zł - wiec ? z czego jest ten kupiony w serwisie audi ze tyle kosztuje , z złota ? skoro firma meyle - moze go spzredac w komplecie z uszczelką za 50 zł ?
kolega z Zabrza juz drugą wymiane robi na tych wlasnie czesciach i samiga jak złotko , przejechane ma ponad 100kkm odkad kupił to auto wymienia co 50 tys
kolega z Zabrza juz drugą wymiane robi na tych wlasnie czesciach i samiga jak złotko , przejechane ma ponad 100kkm odkad kupił to auto wymienia co 50 tys
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jesli chodzi o ceny ASO (Krańcowa) to w miarę świeże dane (zeszły tydzień ) wyglądają tak:goly191 pisze:krzys124 napisał/a:
bo z tego co pisza to filtr 150
z tego co wyczytałem na forum to pisali o ok 80-100zł za filtr
1. Filtr 190
2. Uszczelka 95
3. Oring duzy (do filtra) 50 - ta pozycja jest niepewna, nikt nie potrafił powiedzieć, czy to nie wystepuje może w komplecie z filtrem. Czyżby nikt tego filtra w ASO nie kupował ?
Powiedzieli, że jak zamówię to przy odbiorze się okaże :!: :evil:
4. Oring mały (do korka) 11
Ceny w złotych, mogę się mylić o kilka złociszy bo końcówek typu 2,5 zł nie zapamiętałem.
Tak że trochę więcej niż Koledzy podajecie. pamiętajmy, że w tym roku ceny w ASO wyraźnie poszły w górę !
Sam chetnie bym się dowiedział jaka firma produkuje na pierwszy montaż. Można by poszukać poza ASO :lol:
Może ktoś zachował stary oryginalny filtr i mógłby z niego odczytać nazwę :?:

Ostatnio zmieniony 04 cze 2009, 12:08 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 2 razy.
Części samochodowe online - Motostacja pl
To chyba inne forum czytamy - zobacz sam z resztagoly191 pisze:z tego co wyczytałem na forum to pisali o ok 80-100zł za filtrkrzys124 pisze:bo z tego co pisza to filtr 150
all-tiptronic-zf-zbior-wiedzy-wymiana-f ... t10267.htm
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
no może i czytasz inne, ja czytam i piszę na www.a6klub.pl, sprawdź może faktycznie masz innekrzys124 pisze: To chyba inne forum czytamy - zobacz sam z reszta
opierałem się na wątkach które powstają dzień po dniu, sam poprawiam sporą ilość ludzi którzy piszą błędy, jak widać z ceną filtra też widocznie ktoś przesadził wymyślając niższą cenę
Hmmm w sserwisie podano mi drogą meilowa takie ceny
Oto wycena!!!
Usługa za wymianę oleju to koszt 185 zł brutto
Materiał olej ok 5,5 litra - 320 zł
filtr oleju 45 zł
i uszczelka - 33zł
Razem koszt całkowity 583,00 zł brutto
czyzby sserwis tak wychwalany na wszelkich forach materiały w postaci filtra i uszczelki mial dziadowskie ? :mrgreen: a moze audi serwis to zdzierca jednak
Oto wycena!!!
Usługa za wymianę oleju to koszt 185 zł brutto
Materiał olej ok 5,5 litra - 320 zł
filtr oleju 45 zł
i uszczelka - 33zł
Razem koszt całkowity 583,00 zł brutto
czyzby sserwis tak wychwalany na wszelkich forach materiały w postaci filtra i uszczelki mial dziadowskie ? :mrgreen: a moze audi serwis to zdzierca jednak