Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Wgranie nowego softu do skrzyni

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
emcetdbc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Wgranie nowego softu do skrzyni

Post autor: emcetdbc » 24 cze 2011, 00:37

Witam
Moja skrzynia jest po kompletnej naprawie tj. kosze, lamelki zimeringi itd. Robiłem wszystko w serwisie Boscha.
Ale do rzeczy czy jeśli już mam założone 7 tarczek (tarczki to inaczej lamelki tak? )to jak wgram nowy soft to będę miał 7 biegów ?? Gdzie można wgrać taki soft oraz jaka cena??

jinxsior
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jinxsior » 24 cze 2011, 20:12

Nie nie bedziesz mial siedem biegów. Dziwne ze serwis ktory podjal sie takiej naprawy nie wgral Ci najnowszego softu. U mnie w UK wgranie softu w ASO 60 funtow.

Awatar użytkownika
mwx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Wgranie nowego softu do skrzyni

Post autor: mwx » 26 cze 2011, 02:01

emcetdbc pisze:Witam
Moja skrzynia jest po kompletnej naprawie tj. kosze, lamelki zimeringi itd. Robiłem wszystko w serwisie Boscha.
Ale do rzeczy czy jeśli już mam założone 7 tarczek (tarczki to inaczej lamelki tak? )to jak wgram nowy soft to będę miał 7 biegów ?? Gdzie można wgrać taki soft oraz jaka cena??
Oznacza to że masz poprawione sprzęgło wielopłytkowe - nieco bardziej wytrzymałe i przenoszące mniej drgań.

Nie będziesz miał 7 biegów. Z resztą w skrzyni typu CVT nie ma właściwie czegoś takiego jak bieg, ponieważ przełożenie zmienia się płynnie - można powiedzieć, że masz nieskończoność biegów :] .

Po takiej naprawie powinieneś mieć zaktualizowany soft i przeprowadzoną adaptację - dopytaj się, bo może zostało to już zrobione i możesz niepotrzebnie zapłacić komuś za to jeszcze raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja