[a6 c5 1.9tdi] redukcja biegów w automacie???
[a6 c5 1.9tdi] redukcja biegów w automacie???
Mam pare pytań do zwykłego automata z tym silnikiem, czy to normalne ze jak chce ruszyc z pełnego gazu przy wysokich obrotach na pierwszych biegach mi szarpie??? Ruszając normalnie to nic sie niedzieje, pozatym co zauwazyłem jadac 200 i spuszczając nogie z gazu i dania znów do dechy samochód redukuje mi na 4 bieg i skrzynia sie mi nanim zacina nieschodzi nadoł ani dogóry musze zaczymać sie i dać na postuj i znowu na d żeby normalnie działała to chyba niejest normalne prosze o opinnie???
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Rzeczywiście coś nie tak.Nie ma prawa szarpać, nie wiem ile byś dał gazu.Gazem to Ty zmieniasz biegi, im głebiej wcisniesz tym wyższy masz bieg, jak wciśniesz w podłogę to powinien Ci silnik wyskoczyć- przynajmniej u mnie tak jest, auto idzie jak rakieta.No i nic nie ma prawa się zawieszać.Pod kompa z autkiem musisz podjechać i zVAGować.
usunieto 

Penek_18, No na pewno nie sa to normalnie objawy.. Jestem uzytkownikiem takiedo silnika z automatem... Jezdzi mi sie idealnie biegi zmienia idealnie...
Naprawa Automatycznych Skrzyń Biegów i Manualnych. Robert Doliński
Adres: Spacerowa 2, 55-095 Długołęka
Telefon: (071) 315-26-72
Fax: (071) 315-26-72
Polecam Ci tam zadzwonić i spytać sie o objawy... Ludzie często tam jezdza z dalekich stron bo naprawde dobry fachowiec... Nie jedna osoba tam robiła i polecała mi to....
Naprawa Automatycznych Skrzyń Biegów i Manualnych. Robert Doliński
Adres: Spacerowa 2, 55-095 Długołęka
Telefon: (071) 315-26-72
Fax: (071) 315-26-72
Polecam Ci tam zadzwonić i spytać sie o objawy... Ludzie często tam jezdza z dalekich stron bo naprawde dobry fachowiec... Nie jedna osoba tam robiła i polecała mi to....