Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5 1.9tdi] redukcja biegów w automacie???

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Penek_18
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5 1.9tdi] redukcja biegów w automacie???

Post autor: Penek_18 » 07 cze 2009, 23:22

Mam pare pytań do zwykłego automata z tym silnikiem, czy to normalne ze jak chce ruszyc z pełnego gazu przy wysokich obrotach na pierwszych biegach mi szarpie??? Ruszając normalnie to nic sie niedzieje, pozatym co zauwazyłem jadac 200 i spuszczając nogie z gazu i dania znów do dechy samochód redukuje mi na 4 bieg i skrzynia sie mi nanim zacina nieschodzi nadoł ani dogóry musze zaczymać sie i dać na postuj i znowu na d żeby normalnie działała to chyba niejest normalne prosze o opinnie???

Awatar użytkownika
PAGOR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PAGOR » 07 cze 2009, 23:27

Kolego Twojego objawy napewno nie są normalne, ani szarpanie ani redukcja na 4 przy 200 i zacinanie sie na tym biegu. Podłącz autko pod VAGa i zobacz czy jakieś błędy są jeśli tak może kody tych błędów pomogą znaleźć odpowiedź na Twój problem
PAGÓR
Obrazek

Awatar użytkownika
stasiuszef
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ACK 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: stasiuszef » 07 cze 2009, 23:50

Rzeczywiście coś nie tak.Nie ma prawa szarpać, nie wiem ile byś dał gazu.Gazem to Ty zmieniasz biegi, im głebiej wcisniesz tym wyższy masz bieg, jak wciśniesz w podłogę to powinien Ci silnik wyskoczyć- przynajmniej u mnie tak jest, auto idzie jak rakieta.No i nic nie ma prawa się zawieszać.Pod kompa z autkiem musisz podjechać i zVAGować.
usunieto !!

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 13 cze 2009, 20:53

Penek_18, No na pewno nie sa to normalnie objawy.. Jestem uzytkownikiem takiedo silnika z automatem... Jezdzi mi sie idealnie biegi zmienia idealnie...

Naprawa Automatycznych Skrzyń Biegów i Manualnych. Robert Doliński

Adres: Spacerowa 2, 55-095 Długołęka
Telefon: (071) 315-26-72
Fax: (071) 315-26-72

Polecam Ci tam zadzwonić i spytać sie o objawy... Ludzie często tam jezdza z dalekich stron bo naprawde dobry fachowiec... Nie jedna osoba tam robiła i polecała mi to....

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja