Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1.9 TDI (131km)] Problemy ze skrzynią

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
John Petrucci
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1.9 TDI (131km)] Problemy ze skrzynią

Post autor: John Petrucci » 03 cze 2009, 04:25

Witam mam problem z automatem w mojej Audioli.Gdy odpalam auto jest wszystko ok lecz po jakimś czasie na wyświetlaczu biegów znika położenie drążka a skrzynia przełącza się w tryb awaryjny.Chce zwrócić uwagę na to, że nie jest tak cały czas.Ponieważ po jakimś czasie znowu jest dobrze.Auto idzie bez problemów ciągnie normalnie lecz cały czas migają te literki PRND Byłem na komputerze i wykazało mi jakieś dwa błędy sporadyczne.Ale nie wiedzą co to jest :-( :-( oczywiście pan serwisant pocieszył mnie że w wersji pesymistycznej koszt naprawy wyniesie 4 tysie(wyraźnie skłaniał sie do tej opcji) .Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?Prosze o podanie dobrych warsztatów w okolicy ÂŁodzi zajmujących się automatami.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 09:22 przez John Petrucci, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 03 cze 2009, 08:25

Tu jest link do skrzyni Multitronic i jest tam o sygnalizacji usterek w automatycznych skrzyniach Audi.
http://www.prnd.pl/porady/multitronic.htm
Przypadek trzeci czyli mrugające PRND jest ostatnim krytycznym i powinieneś niezwłocznie udać się do specjalisty od skrzyń automatycznych a nie do ASO. W ASO najwyżej Cię dobrze skasują bo jak widać nie potrafią niczego wywnioskować z pojawiających się błędów.
O fachowcach od skrzyń było już wiele opinii więc poświęć trochę czasu a napewno coś znajdziesz na forum "SZUKAJ"

Awatar użytkownika
John Petrucci
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: John Petrucci » 03 cze 2009, 09:08

censored,
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z
regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty
Kolego jak juz zauważyłeś przywitałem się ale napisz mi o co chodzi i jak mam poprawić tytuł tego wątku.Jestem nowy więc może mi pomożesz.

Awatar użytkownika
John Petrucci
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: John Petrucci » 03 cze 2009, 09:26

censored,
Czy o to Ci chodziło?Teraz jest już ok? :-D Pozdro
PS możesz podać mi namiary na jakiś warsztat w okolicach ÂŁodzi,który będzie pewny i nie oszwabi mnie z kasy?

[ Dodano: 2009-06-03, 20:25 ]
fassi1,
Kolego dziś jeżdziłem cały dzień i nic.Wszystko było ok.Nie iwem co to za usterka po podpięciu do kompa oni też nie wiedzą co to.Wychodzą 2 błędy sporadyczne.Nie wiem o co chodzi spotkał się ktoś z czymś takim????

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 04 cze 2009, 20:59

Ale co to znaczy sporadyczne błędy? Jeśli się jakieś błędy pojawiają to jest tego przyczyna. Napisz jakie błędy pokazuje VAG. W okolicach ÂŁodzi nie znam żadnego speca od automatów ale na ÂŚląsku jest bardzo dobry fachowiec chwalony tu na forum "Sopa Serwis"
http://www.sserwis.pl/start_en.php?kate ... ly_pl&lp=3

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja